Υλικά:
- 1/2 κιλό ψίχα μυδιών
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
- 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βράζουμε με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό για 2 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχει υπολογισθεί και ο ζωμός από τα βρασμένα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθεί το ρύζι.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνουμε τα μύδια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel