ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μυδοπίλαφο με πιπεριές

Μυδοπίλαφο με πιπεριές




Υλικά: 

  • 1/2 κιλό ψίχα μυδιών
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι 



Εκτέλεση: 

  • Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βράζουμε με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό για 2 λεπτά. 
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. 
  • Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το νερό, μέσα στο οποίο έχει υπολογισθεί και ο ζωμός από τα βρασμένα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθεί το ρύζι. 
  • Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνουμε τα μύδια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.




Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel





« Προηγουμενο
Επομενο »