ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Νέα ταλαιπωρία σε δρομολόγιο του ΟΣΕ Λάρισα-Βόλος - Γέμισε καπνό η αμαξοστοιχία

Νέα ταλαιπωρία σε δρομολόγιο του ΟΣΕ Λάρισα-Βόλος - Γέμισε καπνό η αμαξοστοιχία


Νέα οδύσσεια για τους επιβάτες του ΟΣΕ στο δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο. Δεν έχουν τελειωμό οι βλάβες και τα απρόοπτα που προκαλούν τεράστια ταλαιπωρία και μεγάλη καθυστέρηση, όπως έγινε προχθές το βράδυ με τους επιβάτες που περίμεναν να πάρουν το τρένο από τη Λάρισα για Βόλο, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν περίπου μισή ώρα έξω από την αμαξοστοιχία πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, διότι τα βαγόνια είχαν γεμίσει καπνό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.


Το συμβάν σημειώθηκε προχθές το βράδυ, στο δρομολόγιο που φεύγει από τη Λάρισα λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Η αμαξοστοιχία μόλις είχε μπει στον σταθμό της Λάρισας, έχοντας ολοκληρώσει το δρομολόγιο από Βόλο, όταν μέσα από τα βαγόνια άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Ο σταθμάρχης έδωσε εντολή αμέσως να μην επιβιβαστεί κανείς επιβάτης, κι έτσι ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στην αποβάθρα μέχρι να επιτραπεί η επιβίβαση για το δρομολόγιο για Βόλο.


Σιδηροδρομικοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπήκαν μέσα στο τρένο και άρχισαν να ερευνούν τι ακριβώς έχει συμβεί, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν την αιτία της βλάβης. Μετά από περίπου μισή ώρα, και αφού οι καπνοί μέσα στο τρένο είχαν υποχωρήσει και η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, δόθηκε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η αυτοκινητάμαξα για τον Βόλο.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Τέλος Ιανουαρίου σε αντίστοιχο δρομολόγιο αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα χτύπησε πρόβατα στο ύψος του Στεφανοβικείου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να περιμένουν σχεδόν δύο ώρες μέχρι να φτάσει δεύτερη μηχανή και να συνεχιστεί το δρομολόγιο.


«Τα προβλήματα είναι συχνά διότι δεν γίνεται σωστή συντήρηση των τρένων. Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Οι συνάδελφοι που απασχολούνται στο τμήμα συντηρήσεων στη Λάρισα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις βλάβες που προκύπτουν. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στη Διοίκηση τις συνέπειες που έχει αυτό στη λειτουργία του ΟΣΕ, δυστυχώς όμως δεν έχουμε εισακουστεί», τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δημ. Νικολάου, που ρωτήθηκε σχετικά με τη συχνότητα των συμβάντων στο θεσσαλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.




Πηγή: www.taxydromos.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »