ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: "Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις"

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: "Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις"


Το Συμβούλιο Εφετών δεν εξέδωσε τον Κούρδο κατηγορούμενο για τρομοκρατία και το τουρκικό ΥΠΕΞ συνιστά (!) στην ελληνική Δικαιοσύνη να πάρει αποφάσεις μακριά από πολιτικές πιέσεις



Νέες αιχμές ότι τα ελληνικά δικαστήρια ενδίδουν σε πολιτικές πιέσεις, πιθανώς της ελληνικής κυβέρνησης, αφήνει η Άγκυρα, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδώσει Τούρκο κουρδικής καταγωγής, που κατηγορείται για τρομοκρατία. 


Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση, μέσα από ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών της, χαρακτηρίζει την απόφαση ως άλλο ένα παράδειγμα πως τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις.


Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Η άρνηση του αιτήματός μας για έκδοση προκαλεί μεγάλη απογοήτευση. Η απόφαση είναι άλλο ένα παράδειγμα πως τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτό δεν αρμόζει στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως και στην καλή γειτονία. Από εδώ και πέρα προσμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να πάρει αποφάσεις μακριά από πολιτικές πιέσεις, να αρμόζουν στο Δίκαιο και να είναι δίκαιες».


Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος, μαζί με άλλους οκτώ ομογενείς του, είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας.


Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, Ευσταθίας Καπαγιάννη, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Μεχμέτ Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.




Πηγή: www.protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »