Υλικά:
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 100 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
- Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel