Σίγουρα είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας, το κέντρο του τραπεζιού, η επίτημη θεότης της εορτής. Δε ξεφουρνίστηκε ακόμη λαγάνα που να μην θέλει να κάνει τζακούζι μέσα της! Πανεύκολη συνταγή με 4 μόνον υλικά που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 5 λεπτά. Θέλει όμως 2 ώρες στο ψυγείο (σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη ή μέσα σε κλειστό μπολ) πριν την χαρείτε.
Υλικά (για μεζέ 6-8 ατόμων):
- 150 γραμ. λευκό ταραμά
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450 – 500 ml ελαιόλαδο
- 2-2½ λεμόνια, τον χυμό
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Σε μίξερ πολτοποιείτε το κρεμμύδι μαζί με το λεμόνι και τον ταραμά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο σαν να κάνατε μαγιονέζα.
- Την αφήνετε στο ψυγείο να πέσει η αψιά γεύση του κρεμμυδιού και να δέσουν τα υλικά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Έχετε έτοιμη την πιο αφράτη ταραμοσαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ!
Καλή σας όρεξη και Καλή Σαρακοστή...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel