ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Αυτά είναι τα έγγραφα από το FBI για το σκάνδαλο Novartis - Ποια τα πολιτικά ονόματα που αναφέρουν (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα έγγραφα από το FBI για το σκάνδαλο Novartis - Ποια τα πολιτικά ονόματα που αναφέρουν (ΦΩΤΟ)


Στα πρώτα έγγραφα που έστειλε το FBI, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017, δεν γίνεται καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.


Εμφανίζονται τα ονόματα του ζεύγους Στουρνάρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων εμπλεκομένων, μη πολιτικών, ανάμεσα σε αυτά που απέστειλε το FBI, μετά από αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.






Ωστόσο, η Ελένη Τουλουπάκη, με νέο αίτημα, ζητάει από το FBI αν μπορεί να χρησιμοποιήσει επτά ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών! Το FBI, στις 23 Ιανουαρίου 2018, στέλνει νέα απάντηση-έγγραφο με τα επτά ονόματα που ζήτησε η Ελένη Τουλουπάκη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο και καμία κατηγορία.


Οπως φαίνεται, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.





Στην απάντηση του FBI δεν υπάρχουν τα ονόματα των κκ Βενιζέλου, Κουτρουμάνη και Πικραμμένου, και μένει να διαλευκανθεί πώς και γιατί προστέθηκαν εκ των υστέρων στην δικογραφία της Novartis.




Δείτε και την ελληνική μετάφραση των εγγράφων του FBI, όπως έχουν ενσωματωθεί στην δικογραφία της Novartis, η οποία βρίσκεται στη βουλή:





Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν, το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, την αναφορά στο όνομά του, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση και για την πιθανή εμπλοκή των επτά συγκεκριμένων πολιτικών.


Κατά τον πρώην πρωθυπουργό το έγγραφο του FBI αποδεικνύει ότι δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχυθεί με δήθεν στοιχεία η σκευωρία, που καταρρέει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας ρεπορτάζ για έγγραφο του FBI στη δικογραφία με αναφορά και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «σκευωρία» και «γελοιότητα» της κυβέρνησης και για «διατεταγμένη μεθόδευση».



Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ δηλώνουν:


«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά.

Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά.

Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό.

Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει.

Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»





Πηγή: iefimerida.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »