ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Γεμιστά Καλαμάρια

Γεμιστά Καλαμάρια





Υλικά:

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού 
αραβοσιτέλαιο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
(ψιλοκομμένο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
(ψιλοκομμένα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
(ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
  • αλάτι & πιπέρι
  • Παρθένο ελαιόλαδο



[ads-post]



Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας από μέσα τα εντόσθια και κόβοντας το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό παρθένο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2’-3’ το ξερό κρεμμυδάκι.
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4’-5’ μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Σβήνουμε με το μισό κρασί και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μισό μαϊντανό. 
  • Ανακατεύουμε για 15’.
  • Προσθέτουμε 4 1/2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά.
  • Τότε ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρύζι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, όχι όμως μέχρι επάνω, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν με μια σκληρή οδοντογλυφίδα χωρίς να «χυθεί» η γέμιση.
  • Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο το κρασί.
  • Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30’.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε.





Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »