ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τώρα σηκώνει τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών μέχρι το Πάσχα»

Τώρα σηκώνει τα χέρια ψηλά η κυβέρνηση: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών μέχρι το Πάσχα»


Άγνοια δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Αδριανούπολη - Ζήτησε από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο κρατούνται και να δώσει εξηγήσεις για το κατηγορητήριο και την τακτική της κωλυσιεργίας



Αγνοια δηλώνει η κυβέρνηση για τον χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Αδριανούπολη. Έτσι, ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο κρατούνται και να δώσει εξηγήσεις για το κατηγορητήριο και την τακτική της κωλυσιεργίας.


Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έστειλε μήνυμα, λέγοντας ότι η εν λόγω στάση δεν συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και παραδέχθηκε πως "δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιστροφή τους μέχρι το Πάσχα”.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε ανοιχτά τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Ελλάδα νίκησε το 1821, υπογραμμίζοντας ότι είναι «θεμιτές» και «εύλογες». Δήλωσε, δε, πως η Τουρκία έχει κάνει μια στροφή όξυνσης στην εξωτερική της πολιτική και δήλωσε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει και το προσφυγικό ζήτημα ως μοχλό πίεσης με την ΕΕ. 


Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα και προσέθεσε ότι είναι σαφής η ομόθυμη στάση της ΕΕ έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. “Αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να διατηρήσουμε την κατάσταση σε ελεγχόμενα επίπεδα. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών” δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.



Φιάσκο με την υπόθεση Novartis

Αντικρούει η κυβέρνηση την κριτική της αντιπολίτευσης για φιάσκο, με τον κ. Τζανακόπουλο να δηλώνει ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση ακολούθησε μια γραμμή συγκάλυψης. "Όσοι είναι αθώοι, να αποδειχθεί αθωότητά τους, τόνισε και συνέχισε: "Δεν μπορεί να ομιλεί η ΝΔ για φιάσκο που η ίδια ήθελα να προσκαλέσει”, ενώ σημείωσε ότι "η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της θεσμικά να διαλευκανθεί η υπόθεση". 



Κάλυψη στον προτεινόμενο πρόεδρο του ΕΦΚΑ 

“Έχει σπιλωθεί το όνομα ενός ανθρώπου άδικα” είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τον Ευστάθιο Μαρίνο, τον προτεινόμενο από το υπουργείο Εργασίας για τη θέση του προέδρου του ΕΦΚΑ (σ.σ. χθες έστειλε επιστολή παραίτησης). 


Όπως δήλωσε, οι αμοιβές πολλών τεχνικών συμβούλων γίνεται μέσω ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. 



Ονοματολογικό και επίθεση στην ΝΔ 

Όσον αφορά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία. “Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή, η οποία αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα” είπε.


Και συμπλήρωσε: "Αποτελεί, όμως, μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να υπεκφύγει, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση σε αυτά τα πλαίσια της εθνικής γραμμής. Και είναι γι’ αυτό το λόγο που πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή του η στάση καθορίζεται από μια θέση αρχής ή αν αξιοποιεί ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και εντυπώσεων”.


Παράλληλα, δήλωσε ότι η απάντηση είναι μάλλον προφανής, καθώς ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά με αυτοκρατορικό και ιταμό ύφος αρνείται ακόμη και να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Σκοπίων. Για άλλη μια φορά λοιπόν, δείχνει την πολιτική του μικρότητα και την αδυναμία του να λειτουργήσει ως σοβαρός και αξιόπιστος θεσμικός παράγοντας. Τον έχουμε όμως συνηθίσει και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η στάση του πλέον.



Συνταγματική αναθεώρηση 

Σχετικά με το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση θα εκκινήσει μετά τον Αύγουστο, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική διαδικασία που απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μία έστω ελάχιστη, στάση πολιτικής και θεσμικής υπευθυνότητας. Σε αντίθεση, όπως είπε, η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως.


Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους.


“Εκ των πραγμάτων διακατέχεται από φόβο μην τυχόν και κάποια στιγμή -δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης- πάψει να προσφέρει προστασία στα στελέχη του, το νομικό τερατούργημα που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών” είπε ο κ. Τζανακόπουλος και αναρωτήθηκε: "Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης με την στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από τον δικαστικό έλεγχο; Θα γίνει πάλι πρωταγωνιστής στην νομιμοφανή συγκάλυψη σκανδάλων ή θα ακούσει το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ίση ποινική μεταχείριση όλων;".




Πηγή: www.protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »