ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Oι Ενεργοί Πολίτες "έκαναν Do" και καθάρισαν το Αισθητικό Άλσος Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Oι Ενεργοί Πολίτες "έκαναν Do" και καθάρισαν το Αισθητικό Άλσος Λάρισας (ΦΩΤΟ)



Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στη πανελλαδική πρωτοβουλία εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης «Let’s Do It Greece», συμμετείχαν, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Αισθητικού Άλσους Λάρισας.


Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου το κομμάτι του Άλσους που έχουν αναλάβει να είναι φιλόξενο, ωστόσο την ίδια στιγμή η έκταση των 86 στρεμμάτων ουσιαστικά δεν έχει υποδομές για τους επισκέπτες, με τους Λαρισαίους να έχουν χάσει πλέον το ενδιαφέρον τους για αυτόν τον πνεύμονα οξυγόνου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.





Οι Ενεργοί Πολίτες έχουν ουσιαστικά αναλάβει τη διαχείριση ενός πολύ μικρού χώρου σε σχέση με τη συνολική έκταση του Αισθητικού Άλσους, τον οποίο και διαχειρίζονται έχοντας φυτέψει μάλιστα τόσο δένδρα όσο και εποχικά φυτά. Έχοντας προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε καθαρισμό των αγριόχορτων, οι Ενεργοί Πολίτες συνέχισαν χθες τις εργασίες.


Εξάλλου ελάχιστοι ήταν οι επισκέπτες στο χώρου του Αισθητικού Άλσους, σε μία ημέρα που σε παλαιότερες εποχές θα είχαν κατακλύσει τον χώρο. Άλλωστε αυτή τη στιγμή στο Άλσος δεν λειτουργεί καμία υποδομή, αφού και το αναψυκτήριο παραμένει κλειστό, ενώ γενικότερα τα σημάδια δείχνουν ότι χρειάζεται έντονη περιποίηση όλη η έκταση προκειμένου και πάλι να καταστεί φιλόξενη και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής. 


[ads-post]


Ο καιρός σιγά-σιγά καλυτερεύει και ο χώρος του Αισθητικού Άλσους, με τη δική μας συμβολή, μπορεί να γίνει ένας δελεαστικός πόλος έλξης των Λαρισαίων, για περίπατο μέσα στη φύση, άθληση, αναψυχή, πικ-νικ, ασφαλές παιχνίδι των παιδιών!



Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εκτός των εργσιών καθαριότητας του Αισθητικού Άλσους δημιούργησαν και αυτοσχέδιες- γλάστρες λάστιχα και ένας μικρός βραχόκηπος προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες! 





Κι όλα αυτά με πολύ κέφι στα πλαίσια του Let's do it Greece ! Γιατί αγαπάμε τη φύση ,αγαπάμε το Άλσος και το φροντίζουμε.




Newsroom larisacitynews.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια