ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Λαρισαίων συνεργούν και εξελίσσονται

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Λαρισαίων συνεργούν και εξελίσσονται



Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η συνεργασία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας. Μια συνεργασία που φανερώνει έμπρακτα τη διάθεση για εξέλιξη και συνεχή ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού των ΚΔΑΠ ΜΕΑ με θέμα τη «Λειτουργική Ανάλυση συμπεριφοράς» (ABC Model) με εισηγήτρια την κα. Φ. Μιδούχα, MSc, BCBA, ψυχολόγο, ειδική εμπειρογνώμονα και εξωτερική συνεργάτη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας. Επιπλέον, κατά το μήνα Μάιο θα εφαρμοστεί μέσα στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Sherborne από το έμπειρο προσωπικό του συλλόγου σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό των ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Ένα πρόγραμμα, το οποίο προάγει μέσω της άσκησης την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητες, εξασκεί τις αισθητικοκινητικές δεξιότητες και την ικανότητα να δίνεις και να ακολουθείς οδηγίες με τη μίμηση και την κοινή εστία προσοχής. 


[ads-post]


Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας για την παραπάνω προσφορά γνώσης και εμπειρίας και συνεχίζουν να διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, συνέργειας και αλληλεπίδρασης. Η δικτύωση των φορέων της ειδικής αγωγής μιας πόλης που μαθαίνει και εξελίσσεται ενισχύει την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. 





Πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠΜΕΑ: 

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), Γαριτσίου & Λευκίππου (Ροδοπούλειο), τ. 2410 661-727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ. κα. Χρύσα Παππα. 

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, τ. 2410 680-205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00 μ.μ κα. Βάγια Νάτσιου



Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια