ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ: «Απαγορεύστε τώρα την διέλευση φορτηγών στην οδό Βόλου»

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ: «Απαγορεύστε τώρα την διέλευση φορτηγών στην Βόλου»



Να απαγορευτεί άμεσα η διέλευση βαρέων φορτηγών στην οδό Βόλου, από το σημείο που σταματάει η νησίδα μέχρι τη λεωφόρο Καραμανλή, ζητούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου που για μια ακόμη φορά έγιναν μάρτυρες τροχαίου δυστυχήματος.


Μετά και το θάνατο χθες της 82χρονης που διαμελίστηκε από τη ρόδα νταλίκας προσπαθώντας να διασχίζει κάθετα την Βόλου από διάβαση, οι σύλλογοι και οι φορείς της συνοικίας δηλώνουν αγανακτισμένοι.


Ο Γιώργος Χατζής, πρ. του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ.Γεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, έκανε έκκληση να ληφθεί απόφαση απαγόρευσης άμεσα στο Δημοτικό και το Περιφερειακό Σύμβουλιο.


Πρότεινε, επίσης, τα φορτηγά που έχουν άδεια να κυκλοφορούν στην οδό Βόλου καθώς μεταφέρουν εμπορεύματα από τοπικές επιχειρήσεις, να επιτρέπεται η διέλευση τους σε συγκεκριμένες ώρες και όχι όλη την ημέρα.


[ads-post]


Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι κάτι τέτοιο (συγκεκριμένο ωράριο) θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Ωστόσο, για την καθολική απαγόρευση των φορτηγών, που μπαίνουν στην Βόλου για να αποφύγουν τα διόδια Μοσχοχωρίου, είπε ότι πλέον οι δήμοι δεν έχουν πολλά περιθώρια για γρήγορη δράση και αποφάσεις, καθώς η απαγόρευση πρέπει να συνοδευτεί και από άλλες ενέργειες που ανήκουν π.χ στην αρμοδιότητα του υπουργείου και καθυστερούν. Παρ’ ολ’ αυτά η διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό του δρόμου από εθνικό σε αστικό έχει ήδη αρχίσει.


Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε, επίσης, ότι ήδη προ και του χθεσινού δυστυχήματος, έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις στη Βόλου απο τον Δήμο, όπως νέες διαβάσεις και σηματοδότες που στόχο έχουν να ανακόψουν την ταχύτητα των ΙΧ στο δρόμο αυτό, καθώς και αυτό το στοιχείο παίζει ρόλο στην πρόκληση των τροχαίων.


Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είπε επίσης ότι η κίνηση βαρέων φορτηγών ήδη απαγορεύεται, αλλά δεν εφαρμόζεται καθώς δεν υπάρχει αστυνόμευση, στο τμήμα της παλιάς εθνικής από Βελεστίνο μέχρι Μελισσοχώρι, με αποτέλεσμα να περνούν τα φορτηγά στη συνέχεια και μέσα στο κατοικημένο κομμάτι της Βόλου.





Πηγή: www.ert.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια