ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πάνω από τον διεθνή μέσο όρο η επιτυχία διακοπής καπνίσματος στο Iατρείο του ΠΓΝΛ




Από το 2002 λειτουργεί στη Λάρισα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος και εδώ και 16 χρόνια καταγράφει επιτυχία σε ποσοστό, μάλιστα, μεγαλύτερο από τον διεθνή μέσο όρο.


Όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας η γενική ιατρός και υπεύθυνη του Ιατρείου Χρύσα Χατζόγλου, ένα ποσοστό 35% των καπνιστών που απευθύνονται στο Ιατρείο Διακοπής, ένα χρόνο μετά το πρόγραμμα που παρακολουθούν παραμένουν…άκαπνοι! Ο αντίστοιχος διεθνής μέσος όρος, όπως προκύπτει από στοιχεία ανάλογων ιατρείων σε διάφορες χώρες, βρίσκεται στο 25%!


Στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος μπορεί να απευθυνθεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το ραντεβού κλείνεται κανονικά στις τηλεφωνικές γραμμές του ΠΓΝΛ για τα ραντεβού.


[ads-post]


Ο καπνιστής μιλάει με την υπεύθυνη και εκεί ενημερώνεται και αποκτά ακόμη ισχυρότερα κίνητρα για να προχωρήσει στη διακοπή. Στη συνέχεια ορίζεται μια ημερομηνία διακοπής και ακολουθείται ένα πρόγραμμα διάρκειας μερικών εβδομάδων. Ο καπνιστής υποβάλλεται και σε σειρά εξετάσεων καρδιολογικών και του αναπνευστικού.


Υπάρχει στήριξη και ψυχολογική και διατροφολόγου εφόσον χρειάζεται.
Στη Λάρισα, οι περισσότεροι που φτάνουν στο Ιατρείο είναι άνδρες ηλικίας 35-55 ετών. Το 75% καταφέρνει να διακόψει το κάπνισμα για 3 μήνες μετά το πρόγραμμα, ενώ το 35% για ένα χρόνο. Στοιχεία για το επόμενο διάστημα, πέρα του ενός έτους, δεν είναι διαθέσιμα.






Πηγη: www.ert.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια