ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Οι μειώσεις στις τιμές του γάλακτος έφερε και πτώση στο τριφύλλι στη Θεσσαλία

Οι μειώσεις στις τιμές του γάλακτος έφερε και πτώση στο τριφύλλι στη Θεσσαλία


Προ δεκαημέρου, οι παραγωγοί μηδικής προχώρησαν στο πρώτο κόψιμο του τριφυλλιού, καθώς η παραγωγή πρωίμησε λόγω καλών καιρικών συνθηκών.


Το δεύτερο κόψιμο αναμένεται στα μέσα του μήνα και θα ακολουθήσουν άλλα 3-4, με το τελευταίο να τοποθετείται χρονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου. Φέτος σπάρθηκαν πολλά στρέμματα στον κάμπο, κυρίως από κτηνοτρόφους, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίζουν φθηνή τροφή για τα ζώα τους.



Η τιμή στις πρώτες πωλήσεις ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.


Σύμφωνα με τον Λαρισαίο παραγωγό, Λευτέρη Μαντζώνη, «όταν οι κτηνοτρόφοι βλέπουν την τιμή του γάλακτος να παίρνει την κατηφόρα, μειώνουν τα έξοδα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι κι εμείς οι παραγωγοί τριφυλλιού είμαστε παράπλευρες απώλειες αυτής της κατάστασης».


[ads-post]


Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος οι πρώτες αγορές έγιναν με 10-11 λεπτά/κιλό (έναντι 14-15 λεπτών πέρυσι) από το χωράφι, δηλαδή με τα μηχανήματα των κτηνοτρόφων. Αν η κοπή γίνει από τον ίδιο τον παραγωγό, τότε η τιμή αυξάνεται κατά 2-3 λεπτά.


Δυστυχώς, η προσπάθεια που έγινε στον Νομό Λάρισας για τη συγκρότηση Ομάδας Παραγωγών Μηδικής, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, έπεσε στο κενό.




Πηγή: www.ypaithros.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια