ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Τυλιχτό Χαλούμι με Προσούτο

Τυλιχτό Χαλούμι με Προσούτο




Υλικά:

  • 1 μεγάλο χαλούμι (γύρω στα 250 γρ. περίπου)
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 κουταλιά χοντροκομμένα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • λεμόνι σε φετάκια για το σερβίρισμα



[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Κόβετε το χαλούμι σε δυο κομμάτια στη μέση κατά πλάτος (όπως ένα ψωμάκι για σάντουιτς) και ύστερα κάθε κομμάτι κάθετα σε φέτες, πάχους ενός περίπου εκατοστού.
  • Βάζετε το χαλούμι με τη ρίγανη σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε, φροντίζοντας να κολλήσει η ρίγανη στα φετάκια του χαλλουμιού.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι, κόβετε κάθε φέτα προσούτο σε λωρίδες πλάτους 1 εκ. περίπου.
  • Τυλίγετε κάθε φέτα χαλλουμιού με μια λωρίδα προσούτο και ύστερα τις αλείφετε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι σχάρας ή βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνετε πάνω τα τυλιγμένα κομμάτια του χαλλουμιού, για 1 περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με φετάκια λεμονιού.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια