ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Στον «αέρα» το καλοκαίρι οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στο νομό Μαγνησίας

Στον «αέρα» το καλοκαίρι οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στο νομό Μαγνησίας


Λόγω μικρού αριθμού εξεταστών και καλοκαιρινών αδειών


Τον κίνδυνο να τιναχτούν στον «αέρα» οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω μικρού αριθμού εξεταστών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Μαγνησίας και λειτουργίας των επιτροπών εξετάσεων με μειωμένο αριθμό εξεταζόμενων, επισημαίνει το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας.


Οι εκπαιδευτές οδηγών, ζητούν να καταστεί η καλοκαιρινή περίοδος ως εξαιρετική περίπτωση και οι επιτροπές εξετάσεων να εξετάζουν τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων, για τις κατηγορίες ΑΜ,Α1,Α2 και Α, 6 υποψήφιοι ανά επιτροπή, για τις κατηγορίες Β και ΒΕ, 8 υποψήφιοι και για τις κατηγορίες C/D/CE και Π.Ε.Ι 2 υποψήφιοι ανά επιτροπή. Επίσης ζητούν από την αντιπεριφερειάρχη και την υπηρεσία, να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση «μικτών» επιτροπών, δηλαδή εξέταση υποψηφίων σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων ταυτόχρονα από την ίδια επιτροπή, στην αύξηση του ανώτατου ημερήσιου αριθμού επιτροπών μέχρι 20% ανά ημέρα, λόγω αυξημένων αναγκών, όπως προβλέπεται, όπως και να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός υπαλλήλων εξεταστών του Νομού Μαγνησίας και να στελεχωθεί άμεσα η Διεύθυνση Μεταφορών του νομού με νέο υπαλληλικό προσωπικό.



«Τα στοιχεία»

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας, στις 5 Ιουνίου 2018 ενημέρωσε το κοινό, με δελτίο Τύπου για τα προβλήματα στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και τον αριθμό των υποψηφίων που εξετάζονται εβδομαδιαίως στον Νομό Μαγνησίας, αναφέροντας πως οι υποψήφιοι ανά εκπαιδευτή δεν ξεπερνούν τους δύο.


«Στις 6 Ιουνίου 2018 και μετά από την κοινή μας συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Μεταφορών ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κ. Αντώνιο Κόζαρη και την Προϊσταμένη του τμήματος αδειών οδήγησης κα Ασημένια Σέγκλια η Αντιπεριφέρεια εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται πως για το έτος 2017 εξετάστηκαν 4840 υποψήφιοι οδηγοί σε περίοδο 52 εβδομάδων. Λαμβάνοντας υπόψιν τον αριθμό των εκπαιδευτών οδήγησης (40) προκύπτει πως εξετάζονταν 2,3 υποψήφιοι ανά εκπαιδευτή την εβδομάδα.


Στο ίδιο δελτίο τύπου, αναφέρθηκε πως για το πρώτο πεντάμηνο του 2018 υπήρξαν 536 συμμετοχές υπαλλήλων σε εξετάσεις οδήγησης εκτός ωραρίου. Κάθε επιτροπή εξετάσεων συγκροτείται από δύο υπαλλήλους- εξεταστές για τις 22 αυτές εβδομάδες του 2018 είχαμε 12 επιτροπές κατά μέσο όρο ανά εβδομάδα. Ο μέγιστος φυσιολογικός και όχι κατ’ εξαίρεση ως «έκτακτη περίπτωση», αριθμός υποψηφίων οδηγών ανά επιτροπή είναι 6 άτομα στα ΙΧ, 4 άτομα στα δίκυκλα και 2 άτομα στα επαγγελματικά οχήματα. Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο εξετάστηκαν το πολύ 60 υποψήφιοι κατά μέσο όρο, δηλαδή 1,8 άτομα ανά εκπαιδευτή.


Για τον μήνα Ιούνιο 2018 οι επιτροπές που συγκροτήθηκαν ήταν 42 και οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις ήταν 295. Από αυτούς για δίπλωμα Α’ κατηγορίας 97 υποψήφιοι, Β’ κατηγορίας 186 και Επαγγελματικά Π.Ε.Ι 12. Δηλαδή 1,1 υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτου ανά εβδομάδα, 0,6 υποψήφιοι μοτοσυκλετιστές ανά εβδομάδα και 0,075 υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί ανά εβδομάδα, αναφέρουν οι εκπαιδευτές.


[ads-post]


«Γιγαντώνονται τα προβλήματα»

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ενημερώνουν ότι τα προβλήματα που αναφέρεται πως «δεν θα προκύψουν μέχρι τον Σεπτέμβρη» αντί να λυθούν γιγαντώνονται. Αυτό γιατί οι υπάλληλοι εξεταστές από 16 στο σύνολο τους στο πρώτο δελτίο τύπου, είναι 13 εν ενεργεία αυτή την στιγμή και όχι 15 (σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα).



Μειωμένος αριθμός υποψηφίων

«Μετά την συνάντηση μας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών ενημερωθήκαμε πως οι επιτροπές εξετάσεων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα είναι 36 κάθε μήνα εκτός ωραρίου με μειωμένο αριθμό υποψηφίων ανά επιτροπή. Μας διαβεβαίωσαν επίσης πως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργηθούν έκτακτες εξετάσεις. Χωρίς να λάβουμε υπόψη τις άδειες των υπαλλήλων – εξεταστών που έρχονται στο επόμενο δίμηνο, όπως και πιθανές συνταξιοδοτήσεις αυτών μέχρι τέλος του χρόνου», αναφέρει το Σωματείο.


Σε συνάντηση των μελών της Διοίκησης με την Αντιπεριφερειάρχη, αμέσως μετά την Διεύθυνση Μεταφορών, δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν πως δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω πράξεις για την επίλυση του προβλήματος εκτός από την απόφαση για διενέργεια έκτακτων εξετάσεων εντός ωραρίου όταν αυτό κρίνεται εφικτό και αναγκαίο.


«Με απλά μαθηματικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που είχαμε τονίσει ως κλάδος στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας, χωρίς να έχουμε δει ακόμα τις πραγματικές του διαστάσεις», τονίζει το Σωματείο.



Τα αιτήματα

Γι’ αυτό λοιπόν ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς :


1. Να καταστεί η περίοδος αυτή όπως ορίζεται από το άρθρο 30 της Α3/οικ.50984/7947/02-12-2013 ως εξαιρετική περίπτωση και οι επιτροπές εξετάσεων να εξετάζουν τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων.
  • Για τις κατηγορίες ΑΜ,Α1,Α2 και Α, 6 υποψήφιοι ανά επιτροπή.
  • Για τις κατηγορίες Β και ΒΕ, 8 υποψήφιοι.
  • Για τις κατηγορίες C/D/CE και Π.Ε.Ι 2 υποψήφιοι ανά επιτροπή.


Επίσης να προχωρήσουν άμεσα
  • Στην συγκρότηση «μικτών» επιτροπών, δηλαδή εξέταση υποψηφίων σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων ταυτόχρονα από την ίδια επιτροπή.
  • Στην αύξηση του ανώτατου ημερήσιου αριθμού επιτροπών μέχρι 20% ανά ημέρα, λόγω αυξημένων αναγκών, όπως προβλέπεται.


2. Να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός υπαλλήλων εξεταστών του Νομού Μαγνησίας.
3. Να στελεχωθεί άμεσα η Δ/νση Μεταφορών Νομού Μαγνησίας με νέο υπαλληλικό προσωπικό.



Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας Ιορδάνης Πολατίδης και ο γραμματέας Κωνσταντίνος Κονταξής.




Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια