ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αυξάνονται οι νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα

Αυξάνονται οι νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα



Είναι καινοτόμες, ανατρεπτικές και πολλές από αυτές έχουν έρθει για να αλλάξουν το αγροτικό επιχειρείν. Από ό,τι φαίνεται, η Ευρώπη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη συνεισφορά τους στην αγροτική παραγωγή. Ο λόγος για τις startups στον αγροδιατροφικό τομέα, τις εταιρείες εκείνες που επιχειρούν κάτι καινοτόμο, στοχεύοντας σε μεγάλο κοινό και σε εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη. Σύμφωνα με την έκθεση της AgFunder «The state of AgriFood Tech Startups in Europe» ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.


Τα τελευταία τρία χρόνια, η επενδυτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί λόγω της ανάγκης εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα, που είχε ως αποτέλεσμα την εύρεση νέων πόρων στήριξης τέτοιων εταιρειών, όπως είναι οι θερμοκοιτίδες αλλά και τα ευρωπαϊκά προγραμμάτα χρηματοδότησης.


[ads-post]


Επενδύσεις

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017, οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές startups του αγροδιατροφικού τομέα αντιπροσώπευαν το 21% του συνόλου των παγκόσμιων συμφωνιών, σε σχέση με το 2014 όπου το ποσοστό βρισκόταν στο 17%. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει πως οι επενδύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, έφτασαν στα 4,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μία αύξηση του 6%, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση του 2016, όπου οι επενδύσεις είχαν μειωθεί κατά 17%.


Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πιο ενεργή ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις επενδύσεις στις startups του αγροδιατροφικού τομέα. Δεύτερες έρχονται η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία. 
Πεδία δραστηριότητας


Οι νεοφυείς εταιρείες που ειδικεύονται στις τεχνολογίες των αγροκτημάτων είναι το πεδίο που συγκεντρώνει τις περισσότερες επενδύσεις, αντιπροσωπεύοντας το 1/4 του συνόλου των επενδύσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 56% σε ετήσια βάση.


Οι επενδύσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση σε πέντε κατηγορίες γεωργικών τεχνολογιών και αφορούν την εφαρμογή των τεχνολογιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τη βιοενέργεια και τα βιοϋλικά, τις τεχνολογίες φαρμακευτικών προϊόντων και τα νέα συστήματα καλλιέργειας.


Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων κατά το πρώτο μισό του 2017 συγκέντρωσαν οι εφαρμογές τεχνολογιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπως οι τηλεμετρικοί σταθμοί και οι δορυφόροι, με 299 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 26% των συνολικών επενδύσεων. Ακολουθεί ο τομέας της βιοτεχνολογίας με 262 εκατομμύρια δολάρια (23%). Με ένα μεγάλο άλμα στη χρηματοδότηση σε σύγκριση με το 2016, ο τομέας των startups που ειδικεύονται στα νέα συστήματα παραγωγής, καινοτόμους, δηλαδή, τρόπους παραγωγής, όπως η εκτροφή εντόμων, συγκέντρωσαν 198 εκατομμύρια δολάρια, το 17% δηλαδή του συνόλου των επενδύσεων στο πρώτο μισό του 2017.



Πηγή: www.ypaithros.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια