ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Στο κρατητήριο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα για ηχορύπανση την ώρα που η Ελένη Φουρέιρα τραγουδούσε στη διαπασών λίγα μέτρα μακρυά!

Στο κρατητήριο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα για ηχορύπανση την ώρα που η Ελένη Φουρέιρα τραγουδούσε στη διαπασών λίγα μέτρα μακρυά!



Μπορεί η Φουρέιρα να τραγουδούσε στη διαπασών στην πλατεία Ταχυδρομείου, όμως ο Λαρισαίος ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο επειδή η μουσική υπερέβη το όριο για 3 ντεσιμπέλ!


Είναι το σημείο εκείνο που ο κοινός νους σταματά. Που ο μέσος πολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά, ανίκανος να τα βάλει με τον παραλογισμό που πηγάζει από το ίδιο το κράτος και ορισμένους νόμους του που μυρίζουν φορμόλη.


Πριν από λίγο καιρό λοιπόν, όπως αναφέρει γνωστός Λαρισαίος ιδιοκτήτης κεντρικού καφέ-μπαρ, τη βραδιά που η δημοφιλής τραγουδίστρια Φουρέιρα έδωσε συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου, κλιμάκια της αστυνομίας διενέργησαν ελέγχους για παράβαση του νόμου περί υπέρβασης των ντεσιμπέλ σε καφέ-μπαρ στην ίδια πλατεία. Και απολύτως λογικά αφού τα… σύνορα μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας εντοπίζονται στα 80 ντεσιμπέλ, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατί η μουσική στο μαγαζί του υπερέβαινε κατά τρία (3) ολόκληρα ντεσιμπέλ το όριο! Ολη τη νύχτα στο κρατητήριο δηλαδή επειδή ο «θόρυβος» στο μαγαζί του ήταν 83 ντεσιμπέλ. Κι επειδή πια όλα τα «έξυπνα τηλέφωνα» έχουν εφαρμογές μέτρησης ντεσιμπέλ, εύκολα γίνεται σαφές ότι 80 ντεσιμπέλ είναι τα ντεσιμπέλ σε μια παρέα μου μιλάει, ή ο ήχος σε ένα μηχάνημα που φτιάχνει καφέ. Συνεχίζοντας ο καταστηματάρχης λέει ότι dura lex, sed lex, είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, και φυσικά ο νόμος ισχύει για όλους, ή μήπως όχι; Πώς έγινε σωστά η μέτρηση όταν μόλις λίγες δεκάδες μέτρα πιο κει η Φουρέιρα έβαζε… φωτιές στα ντεσιμπέλ; Πώς ο ήχος της συναυλίας έμεινε στη συναυλία χωρίς να… παρεισφρήσει στα παρακείμενα μπαρ οι πόρτες των οποίων ανοιγοκλείνουν συνεχώς;


[ads-post]


Τέλος, ο συλληφθείς καταστηματάρχης λέει ότι αν το δικαστήριο πει ένοχος, το πρόστιμο για την παράβαση αυτή -μιας και είναι πλημμέλημα- είναι τουλάχιστον 5.000 ευρώ και οι παρανομούντες καταστηματάρχες κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος.


Προτιμότερο λοιπόν για τους καταστηματάρχες να λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας αφού το παράπτωμα είναι πταίσμα και τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.




Πηγή: www.eleftheria.gr (Θ.Α.)




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια