ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Καράβι που βουλιάζει ως άλλος Τιτανικός το ΘΕΣγάλα;

Καράβι που βουλιάζει ως άλλος Τιτανικός το ΘΕΣγάλα;



Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να μαστίζουν την επιχείρηση Θες Γάλα – Πιες του Συνεταιρισμού Θεσσαλίας - Μακεδονίας.


Πιο συγκεκριμένα, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θες Γάλα -Πιες είναι οι οφειλές προς τρίτους και οι ποινικές διώξεις από το ΣΕΠΕ μετά από καταγγελίες που κατέθεσαν νυν και πρώην εργαζόμενοί του. Οι οικονομικές οφειλές συνεχώς αυξάνονται και προέρχονται από οφειλές σε ιδιοκτήτες καταστημάτων , προμηθευτές και εργαζόμενους. Άξιο αναφοράς είναι και οι οφειλές που υπάρχουν σε εργαζόμενους που έχουν αποχωρίσει από τον συνεταιρισμό στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 6 μηνών.


[ads-post]


Η ιστορία της συνεταιριστικής επιχείρησης θυμίζει την ιστορία του Τιτανικού. Αρκεί κανείς να παραλληλίσει τις δύο ιστορίες.


Ο Τιτανικός ήταν ένα επιβατηγό υπερωκεάνιο, μεγαθήριο για την εποχή του. Οι προδιαγραφές του φοβερές και οι προσδοκίες για κέρδος μεγάλες. Καπετάνιος του Τιτανικού ο Εντουάρντ Σμιθ. Ο Έντουαρντ Σμιθ πήρε την απόφαση να αυξήσει την ταχύτητα του Τιτανικού με σκοπό να εντυπωσιάσει τον κόσμο. O εντυπωσιασμός του κόσμου θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την πλοιοκτήτρια εταιρεία White Star Line (γρήγορα, πολυτελή και ασφαλή ταξίδια) που θα απέφερε μεγάλα κέρδη σε επερχόμενα ταξίδια. Η απόφαση αυτή οδήγησε τον Τιτανικό στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού μετά από σύγκρουση σε παγόβουνο. Η βύθισή του προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερα από 1.500 ατόμα, διότι ο Τιτανικός δεν είχε αρκετές σωτήριες λέμβους ώστε να σωθεί όλο το επιβατηγό του κοινό.





Παρομοίως, το Θες Γάλα – Πιες υποδύεται τον ρόλο του Τιτανικού. Ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές ως επιχείρηση καινοτόμα και πρότυπη. Καπετάνιος της ο Βακάλης Αθανάσιος. Ο οποίος με λάθος αποφάσεις του και με λάθος αποφάσεις του διοικητικού προσωπικού οδήγησαν το Θες Γάλα – Πιες σε σύγκρουση με το παγόβουνο των οικονομικών οφειλών. Απλά να υπενθυμίσουμε στον κύριο Βακάλη Αθανάσιο ότι οι σωτηρίες λέμβοι στην περίπτωση του Τιτανικού δεν έφεραν την σωτηρία σε όλους τους επιβάτες. Οπότε να μην περιμένει τις σωτήριες λέμβους της Νέας Δημοκρατίας που φημολογείται πως θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, ούτε του οικονομικού σύμβουλου Καρτέρη συντονιστή της Ομάδας Καινοτομίας του Τομέα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Η βύθιση έρχεται και μην ξεχνάτε ο καπετάνιος στον Τιτανικό πλήρωσε το τίμημά του…




Γράφει για την larisacitynews.GR
Αριστείδης Δεσλής





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια