ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αρχίζει το 4ο Φεστιβάλ Open Nights στη Λάρισα

Αρχίζει το 4ο Φεστιβάλ Open Nights στη Λάρισα



Εγκαίνια έκθεσης την Πέμπτη 28/3 στις 20:00 στο Γενί Τζαμί

Το Φεστιβάλ Open Nights είναι ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Το θέμα του 4ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS είναι η «ΑΙΔΩΣ». Ένα βαθιά υπαρξιακό και γνώριμο συναίσθημα, με χαρακτήρα υποκειμενικό, που αφορά όλα τα πεδία της ζωής, τις σχέσεις, τις αξίες, τις πεποιθήσεις, την κουλτούρα, την οικογένεια, τον ίδιο τον κοινωνικό δεσμό, αλλά και την τρέχουσα ηθική.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις του,το φεστιβάλ ευελπιστεί να προσεγγίσει το εκάστοτε θέμα απο διαφορετικές πλευρές και να συνεχίσει να δημιουργεί τη βάση ενός ανοικτού διαλόγου των Τεχνών με την πόλη και την κοινωνία γενικότερα.

Κατά τη διάρκειά του, μέχρι τις 14 Απριλίου, θα λειτουργήσει ομαδική εικαστική έκθεση, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις (χορός, διαλέξεις, εργαστήρια, μουσικά δρώμενα, performances, προβολές,δράσεις για νέους κτλ), στο Γενί Τζαμί,στον Μύλο του Παππά και στο Stage,άμεσα επηρεασμένες από το θέμα, ή απλά με αφορμή το ανοικτό πλαίσιο (Open Nights), όπου οι θεατές θα συμμετέχουν ως συνδημιουργοί.

Η εικαστική έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28/3 στις 20:00 στο Μουσουλμανικό τέμενος (Γενί τζαμί) και θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά από 18:00 - 22:00.

Είσοδος ελεύθερη.

[ads-post]

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί:
Zalina Z. Khestanova (Ρωσία), Zeger Reyers (Ολλανδία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Νίκος Γιαβρόπουλος (Αθήνα) , Άρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Κωνσταντίνος Δουλούδης (Λάρισα), Χρήστος Λάσκαρης (Λάρισα), Αγγελική Λόη (Αθήνα), Κωνσταντίνος Παπαργύρης (Λάρισα), Ιφιγένεια Σδούκου (ποίηση: Στέλλα Νταβαρούκα) (Λάρισα), Λία Σταμοπούλου (Αθήνα), Στέργιος Στάμος (Τρίκαλα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα) & οι φωτογράφοι: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος (Αθήνα), Δήμητρα Παπαγιάννη (Λάρισα)

Ζωντανή μουσική επιμέλεια: Anna Boehmig, φωνή: Λίνα Νούτσου.
“Secret” Performance χορού της ομάδας OFF ART. Σκηνοθεσία - χορογραφία - εικαστικό περιβάλλον: Ρούλα Καραφέρη, χορός: Θεοδώρα Σταμάτη.
DJ: “Le Comte”.
Σχεδιασμός εξωτερικού φωτισμού: Εύα Νταραρά (Λάρισα/Αθήνα).




Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια