ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αύξηση μισθών και παράταση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Αύξηση μισθών και παράταση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ


Την δυνατότητα παράτασης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αλλά και αύξησης του μισθού των ωφελούμενων δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το οποίο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και ταυτόχρονα καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/2/2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Παράλληλα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως άρθρο 44 του νόμου 4597/2019 επιτρέπεται η επέκταση της διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για την στα οποία οι ωφελούμενοι για:

α) την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και
β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.


[ads-post]


Αναλυτικά το Άρθρο 44:

Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

Το πρώτο εδάφιο του στοιχείου 5.1 της υποπαραγράφου ΙΔ.1 της παρ. ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α΄ 107) αντικαθίσταται, με ισχύ από 1.2.2019, ως εξής:

«5.1. Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε νόμιμου κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του εκάστοτε νόμιμου κατώτατου μηνιαίου μισθού μηνιαίως. Σε περίπτωση βραδινής απασχόλησης, χορηγείται προσαύξηση είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)».

Το προτελευταίο εδάφιο του στοιχείου 1.1. της υποπαραγράφου ΙΔ.1 της παρ. ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

«Επιτρέπεται η επέκταση της διάρκειας των ανωτέρω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται: α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ είτε από άλλους εθνικούς πόρους είτε από άλλους πόρους».






Πηγή: www.aftodioikisi.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια