ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Μαθήματα στοματικής υγιεινής για προσφυγόπουλα στη Λάρισα

Μαθήματα στοματικής υγιεινής για προσφυγόπουλα στη Λάρισα

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με φορείς


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων και το πρόγραμμα ESTIA της ΔΗ.Κ.Ε.Λ, στα πλαίσια υλοποίησης παρεμβάσεων και δράσεων στον πληθυσμό των προσφύγων με τίτλο «Ταξίδι στην Υγεία», πραγματοποίησαν δράση για την «Στοματική Υγεία», στην αίθουσα σεμιναρίων του Μύλου του Παππά, με συντονίστρια την ιατρό της 4ης ΤΟΜΥ κα. Ράνια Πινακά.

Σε μια διαδραστική παρουσίαση, η κα. Μαρία Παπαγιάννη – Ιατρός Δημόσιας Υγείας, ΕΣΥ – Π.Ε Οδοντίατρος είπε μεταξύ άλλων: 

«Στόχος μας είναι η ενημέρωση για τις κυριότερες παθήσεις του στοματογναθικού συστήματος όπως τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και στοματικός καρκίνος καθώς και η εκπαίδευση του σωστού βουρτσίσματος ,η συστηματική χρήση του φθορίου και η ενημέρωση σωστών διατροφικών συνηθειών- όπως αποφυγή κρυμμένης ζάχαρης- που συμβάλλουν στην μείωση του επιπολασμού της τερηδόνας και της ουλίτιδας».

Η κα Βασιλική Παπαδούλη, επισκέπτρια υγείας MSc, της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, ανέλαβε τη διοργάνωση διαδραστικού παιχνιδιού στα παιδιά των προσφύγων καθώς και την ανάγνωση παιδικού παραμυθιού με θέμα την στοματική υγιεινή. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκαν σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες οδοντόβουρτσες, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε διερμηνέας ο κ. Αbdelelah Baker. 

[ads-post]

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους γιατρούς και τα στελέχη της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των φορέων που συμμετείχαν δήλωσε: 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης διεξάγει προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, εγκυμονούσες, καθώς και σε ευπαθείς ομάδες όπως ρομά και μετανάστες, τα τελευταία 13 χρόνια, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας. Η στοματική υγεία δε συνεπάγεται μόνο ωραία και γερά δόντια. Είναι πολύ σημαντική στη διατήρηση και προαγωγή της γενικής υγείας και συντελεί στην ποιότητα ζωής του ατόμου». 

Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Πινακάς Βασίλης όσο και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννης Δημήτρης, τόνισαν την μεγάλη σημασία της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας, όσο και την προστιθέμενη αξία της συνεργασίας και των συνεργειών για τις Τοπικές κοινωνίες.




Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια