ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Διεθνής οργανισμός του ΟΗΕ με έδρα την Ελλάδα μετά από πρωτοβουλία Κουντουρά

Διεθνής οργανισμός του ΟΗΕ με έδρα την Ελλάδα μετά από πρωτοβουλία Κουντουρά


Υπογράφτηκε η ίδρυση του ISTO του νέου διεθνή οργανισμού αθλητισμού και τουρισμού


Με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, ιδρύεται με έδρα την Ελλάδα, νέος διεθνής οργανισμός του ΟΗΕ με όραμα και στόχο την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Ο νέος οργανισμός θα εδρεύει στην Αθήνα και θα ονομάζεται ISTO, International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity. 

Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και η φιλοξενία, γι'αυτό η Έλενα Κουντουρά επιδίωξε ο ISTO να έχει την έδρα του στην χώρα μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα διεθνή οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. 

Η ίδρυση του ISTO θα συμβάλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση το ρόλου της Ελλάδας διεθνώς στην χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών για τον παγκόσμιο τουρισμό και αθλητισμό. Και αποτελεί συνέχεια ενεργειών της Υπουργού Τουρισμού για ενίσχυση της παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο ΟΟΣΑ, το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού & Ταξιδίων κα. 

[ads-post]

Η μεγάλη επιτυχία ίδρυσης και φιλοξενίας του ISTO στην Ελλάδα, θεωρείται μία από τις τελευταίες σημαντικές παρακαταθήκες της Έλενας Κουντουρά στο Υπουργείο Τουρισμού, καθώς αναμένεται να αποχωρήσει για να διεκδικήσει την εκλογή της στην Ευρωβουλή, παρά τις φωνές από τον κλάδο που της έχουν ζητήσει να παραμείνει "μόνιμη Υπουργός Τουρισμού", μετά από όσα έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό. 

Η Κοινή Δήλωση για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P υπογράφηκε στη Βηρυτό από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, και Λιβάνου κ. Gebran Bassil, και συνυπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας κα Έλενα Κουντουρά, τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίο και τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian. 

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου, η κα Κουντουρά ενημέρωσε τους Υπουργούς Εξωτερικών και τους Ομολόγους της, για τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του ISTΟ for P&P, όπως επίσης και για το έντονο ενδιαφέρον που ήδη έχει εξασφαλιστεί από μεγάλο αριθμό χωρών να συμμετάσχουν στον Οργανισμό. 

Την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P στηρίζουν ενεργά η Πρέσβειρα και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κα Young-shim Dho, καθώς και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Δρ. Taleb Rifai.






Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια