ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Δημόσια διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά στα Φάρσαλα

Δημόσια διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά στα Φάρσαλα


Στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, η ειδική γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου με τους συνεργάτες της, επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου την περιοχή μας και σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά.

Αρχικά η πρόεδρος ΔΗ.Κ.E.ΦΑ. Κυριακή Παναγιωτόπουλου έκανε λόγο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις δράσεις και την ενσωμάτωση των Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων. Παρουσίασε την κοινωνική πολιτική του Δήμου, που έχει ως φυσικό αντικείμενο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Επίσης, αναλύθηκαν οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και του υπουργείου, οι οποίες στηρίζονται στους εξής άξονες:
• στέγαση και βασικές υποδομές,
• εκπαίδευση,
• απασχόληση,
• επαγγελματική κατάρτιση,
• υγεία και κοινωνική φροντίδα, καθώς και
• οριζόντιες δράσεις στην κοινωνία

Για τον κάθε έναν άξονα δόθηκε η ιεράρχηση των αναγκών και προτεραιοτήτων, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν προτεινόμενα μέτρα για τον κάθε έναν ξεχωριστά.




Η Αικατερίνη Γιάντσιου στην ομιλία της ανέφερε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπλασης του υφιστάμενου οικισμού λυόμενων οικίσκων και μετεγκατάστασης τμήματος των Ρομά της πόλης, με στόχο την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Αφορά στη μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στον Δήμο Φαρσάλων, σε νέα έκταση που ανήκει στον Δήμο και παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο με τον Δήμο Φαρσάλων και τις αρμόδιες υπηρεσίες, λέγοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση σχεδιάζει και χρηματοδοτεί προγράμματα και ο δήμος τα υλοποιεί, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων αποτελεί τον πρώτο δήμο πανελλαδικά που εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τρεις συνοικίες που υπάρχουν στην περιοχή (σπίτια, λυόμενα, παράγκες) και τα προβλήματά τους.

[ads-post]

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία του προγράμματος που δεν είναι άλλος από το να βελτιωθεί η ζωή του τοπικού πληθυσμού Ρομά, δίνοντάς του την ευκαιρία να αποκτήσουν ευπρεπή κατοικία σε αναβαθμισμένο χώρο με υποδομές, ύδρευση, πράσινο και συνθήκες καλού περιβάλλοντος ώστε να βελτιωθεί ο χώρος συνολικά και να μπορέσει ο πληθυσμός αυτός να ενταχθεί ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους, οι οποίοι έκαναν ερωτήσεις για το πρόγραμμα διατυπώνοντας παράλληλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Τη διαβούλευση από πλευράς Δήμου παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπαμπανίκας, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Διεύθυνσης Λιαπής καθώς και στελέχη του Δήμου.







Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια