ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Συμμετοχή ΣΘΕΒ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου των περιφερειακών και τοπικών Οργανώσεων του ΣΕΒ για θέματα επενδύσεων

Συμμετοχή ΣΘΕΒ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου των περιφερειακών και τοπικών Οργανώσεων του ΣΕΒ για θέματα επενδύσεων


Αναγκαία η Περιφερειακή Διακυβέρνηση 


Με το μήνυμα ότι «προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και ότι κάθε σοβαρή επένδυση πρέπει να είναι εθνικός στόχος» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στα γραφεία του ΣΕΒ, κοινή συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχαν τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου των περιφερειακών και τοπικών Οργανώσεων του ΣΕΒ, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης. 

Ο κ. Νταβέλης ανέφερε, πως στόχος του ΣΘΕΒ είναι η αποτελεσματική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την διεκδίκηση στρατηγικών επενδύσεων και πως το ζητούμενο για τους περιφερειακούς Συνδέσμους και για την Περιφέρεια γενικότερα σήμερα είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση. Συνεχίζοντας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου σε οικόπεδο της ΓΑΙΑΟΣΕ 300 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Γυρτώνης καθώς θεωρείται μια εμβληματική επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες της περιοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να ωριμάσει αυτό το έργο είναι η ολοκλήρωση κομβικών έργων υποδομών, όπως η Ε65, η επανασύνδεση του λιμανιού του Βόλου με τον ΟΣΕ, η σύνδεση της ΒΙΠΕ Λάρισας και του Βόλου με τον ΟΣΕ και με το λιμάνι αντίστοιχα. 

[ads-post]

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της ΒΙ.ΠΕ Λάρισας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριοδομών και ανάπτυξης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή τουλάχιστον 1 MW. 

Το τελευταίο στρατηγικό έργο για την περιοχή της Θεσσαλίας, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, είναι η ίδρυση και η δημιουργία ενός πρότυπου ογκολογικού κέντρου καθώς θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού, πέρα από τις άμεσα κοινωνικές ανάγκες τις οποίες θα καλύψει. 

Τέλος, ο κ. Νταβέλης ανέφερε πως «η γραφειοκρατία ανατρέπει σημαντικές επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης στη Θεσσαλία» και θεωρείται αναγκαία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η ενιαία περιφερειακή διακυβέρνηση και στρατηγική προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραγωγικές επενδύσεις, που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα και δη οι Περιφέρειες. 

Στο τέλος της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως κεντρική προτεραιότητα από όλους θα πρέπει να δοθεί σε ένα ενιαίο σταθερό φορολογικό πλαίσιο καθώς και στην άρση επενδυτικών αντικινήτρων με ευθυγράμμιση των φορολογικών πρακτικών της Ε.Ε, στην αναμόρφωση των διαδικασιών ΕΣΠΑ και αναπτυξιακού νόμου και στην απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης. 

Στην κοινή συνέντευξη τύπου συμμετείχαν οι Πρόεδροι του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κα Ελ. Κολιοπούλου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Κουδούνης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Κλ. Μπάρλος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δ. Μαθιός.





Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια