ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 52χρονος Λαρισαίος για πορνογραφία ανηλίκων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 52χρονος Λαρισαίος για πορνογραφία ανηλίκων


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείο) Βόλου αναμένεται να καθίσει μεθαύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ένας 52χρονος Λαρισαίος, που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων. 

Ο 52χρονος είχε συλληφθεί στο Βόλο, τον Ιούνιο του 2014, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς, για ένα περίπου εξάμηνο, δημιουργώντας προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook και υποδυόμενος 19χρονο, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, αφού τις έπειθε να του εκμυστηρευτούν προσωπικά τους στοιχεία, αρχικά ζητούσε εκβιαστικά να του στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο, για να μη βλάψει συγγενικά τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια, υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του αποστείλουν και άλλες φωτογραφίες τους με παρόμοιο περιεχόμενο.

[ads-post]

Από την κατοχή του 52χρονου κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την πρόσβασή του στο διαδίκτυο και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις ανήλικες, στο οποίο βρέθηκαν αποθηκευμένα αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. 

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές είχαν δώσει τότε στη δημοσιότητα, ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες, καθώς και τον λογαριασμό «προφίλ» που είχε στο facebook ο 52χρονος. 

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την εκμετάλλευση της σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου του ανήλικου και με την άσκηση βίας κατά ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους.





Πηγή: www.e-thessalia.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια