ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος 665 MW από φυσικό αέριο στη Λάρισα

Δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος 665 MW από φυσικό αέριο στη Λάρισα


Μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας με καύσιμο το φυσικό αέριο σχεδιάζει ο όμιλος Καράτζη.

Πρόκειται για εργοστάσιο δυναμικότητας 665 MW που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Λάρισας για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί αίτηση χορήγησης άδειας στην ΡΑΕ.

Στο χώρο βρίσκονται ήδη όλοι οι μεγάλοι παίκτες που εμφανίζονται διαθέσιμοι να προσθέσουν στο σύστημα πάνω από 2.500 νέα μεγαβάτ.

Ήδη η ΡΑΕ ενέκρινε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο ισχύος 662 MW της Damco Energy (όμιλος Κοπελούζου), η οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης. 

[ads-post]

Άδεια παραγωγής αντίστοιχης ισχύος μονάδας έχει διασφαλίσει από τη ΡΑΕ η «Μυτιληναίος», ενώ αίτηση για την κατασκευή και λειτουργία νέας μονάδας φυσικού αερίου αντίστοιχης ισχύος έχει υποβάλει στη ΡΑΕ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Η Καράτζης διατηρεί στη Λάρισα (δίπλα από την Βιοκαρπέτ) μονάδα κατασκευής διχτυών και κάποια μικρά φωτοβολταϊκά. Ο όμιλος έχει επεκταθεί και στον τουρισμό με ξενοδοχεία στην Κρήτη απ΄όπου έλκουν την καταγωγή τους οι ιδιοκτήτες.




Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Λ.Ε)







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια