ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ο Σπίρτζης "πετάει το μπαλάκι" στον Αγοραστό για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων - Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απαντάει

Ο Σπίρτζης "πετάει το μπαλάκι" στον Αγοραστό για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων - Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απαντάει


«Φωτιές» άναψε η ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παπαδόπουλου, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη σχετικά με τον οδικό άξονα Λάρισας – Φαρσάλων, που έχει «κολλήσει». 

Ο υπουργός στην απάντησή του υποστηρίζει ότι το έργο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μπορεί να συνδράμει εφόσον το ζητηθεί κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα!

Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: 

«Στις 18 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις συμβάσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και συγκεκριμένα για το Τμήμα 2 (Αμαλιάδα – Δουναίικα), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, έθεσε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα του οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς τον Υπουργό, αναφέρθηκε στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ένας δρόμος ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα που συνδέει την κωμόπολη των Φαρσάλων με την πόλη της Λάρισας, καθώς επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον και από οχήματα βαρέως τύπου για παράκαμψη των διοδίων της Εθνικής Οδού. Η σημερινή του χρήση λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την αρχική χάραξη και τον σκοπό του εν λόγω έργου , έχοντας ως συνέπεια την φθορά του οδοστρώματος που σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας των οδηγών. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και η συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα και για το λόγο αυτό το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα ζητήματα αρμοδιότητας τα οποία επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Υπουργός σε απάντησή του, ανέφερε ρητά ότι «τα Φάρσαλα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνδράμουμε στην ωριμότητά τους αν ζητηθεί», καθιστώντας σαφές ότι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου είναι η ίδια η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο, αν και εφόσον του ζητηθεί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα.»

[ads-post]

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η απόδειξη αληθείας απέναντι στο ψέμα για την Ε.Ο. Λάρισα-Φάρσαλα

Απάντηση της Περιφέρειας στον υπουργό Χρ. Σπίρτζη για την αρμοδιότητα των μελετών


Παροδική σφαιρική αμνησία έπαθε μάλλον ο υπουργός κ. Σπίρτζης, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις που έχουμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του υπουργού κ. Σπίρτζη, υπ αριθμ. 4/8/2016 ΔΟΥ4171, 4/9/2017 ΔΟΥ4571 και 7/1/2019 ΔΟΥ6591π.ε. και το ενημερωτικό σημείωμα 21/9/2017, που επισυνάπτονται.

Είναι αδιανόητο ο κ. Σπίρτζης να μη γνωρίζει ότι το Υπουργείο του εκπονεί τη μελέτη της Ε.Ο. Λάρισα- Φάρσαλα από τις 27/8/2009. Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να δίνουν ένα χρόνο παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης. Όπως αναφέρει το ίδιο το Υπουργείο το 2016, η μελέτη θα ολοκληρωνόταν το 2017, το 2017 το μετέθεσε για το 2018 και το 2018 για ένα χρόνο αργότερα, το 2019!

Και δεν εξηγείται να μη θυμάται ο κ. Σπίρτζης τί είπε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα, το 2017, ενώπιον του πρωθυπουργού. Δεν είναι λογικό να μη γνωρίζει ότι ο οδικός άξονας Λάρισα – Φάρσαλα ορίστηκε ως εθνικού επιπέδου έργο με σχετική απόφαση του Υπουργείου του.

Ας ολοκληρώσει επιτέλους το Υπουργείο τη μελέτη ώστε αυτή να πληροί τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημοπράτηση του έργου και τότε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να βοηθήσει το Υπουργείο, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας το έργο, παρότι είναι εθνικού επιπέδου έργο, με σχετική απόφαση του Υπουργείου του κ. Σπίρτζη.

Και βέβαια, ο επί 5 χρόνια βουλευτής Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος, δεν γνωρίζει ότι η αρμοδιότητα εκπόνησης της μελέτης ανήκει στο Υπουργείο; 
Αν δεν γνωρίζει, καλά θα έκανε να ρωτήσει σύμφωνα με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία όπως έκαναν άλλοι 3 συνάδελφοι του βουλευτές και όχι να ρωτήσει παρεμπιπτόντως σε άλλο θέμα, υποβαθμίζοντας το.

Η Απόδειξη Αλήθειας απέναντι στο Ψέμα είναι οι διαχρονικές απαντήσεις του Υπουργείου στις συνεχείς πιέσεις της Περιφέρειας, τα υπηρεσιακά σημειώματα και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών, που επισυνάπτονται.

Επισυνάπτονται τα έγγραφα υπ αριθμ.:
  • 4/8/2016 αρ. πρωτ. ΔΟΥ4171 ( 2 σελίδες)
  • 4/9/2017 αρ. πρωτ. ΔΟΥ4571 (2 σελίδες) και 
  • 7/1/2019 αρ. πρωτ. ΔΟΥ6591π.ε. (2 σελίδες) και
  • το ενημερωτικό σημείωμα της 21/09/2017










Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια