ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο νομός Τρικάλων - Σκληρή κριτική Κουρέτα σε Αγοραστό

Ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο νομός Τρικάλων - Σκληρή κριτική Κουρέτα σε Αγοραστό



Ολομέτωπη επίθεση κατά της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας εξαπολύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας απέστειλε κείμενο στο trikaladay με τον τίτλο «ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ , κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ».

[ads-post]

Ακολουθεί το κείμενο

Πραγματικά πρέπει να απορεί κανείς , όταν ακούει τον περιφερειάρχη να κάνει τον απολογισμό του έργου του . Το ερώτημα είναι όμως ποιος πρέπει να τον κρίνει? Οι πολίτες έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να το κάνουν ή ο περιφερειάρχης τους κρύβει τα στοιχείαπου είναι απαραίτητα στους πολίτες για να τον κρίνουν. Σε κάθε περίπτωση έχει εξαριετική σημασία η κρίση όσων έχουν δώσει τα χρήματα για να γίνουν τα έργα και οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ο περιφερεικάρχης. Και αυτοί είναι οι κοινοτικοί. Οι οποίοι λένε άλλα πράγματα. Ο κ. περιφερειάρχης όμως όφειλε να δώσει αυτά τα στοιχεία ( είναι αναρτημένα βέβαια στη διαδίκτυο αλλα πόσοι πολίτες έχουν την ευχέρεια να τα βρούν?).

Διαβάζουμε λοιπόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.thessalia-espa.gr/attachments/article/431/apofaseis_symperasmata.pdf ( επίσημη ιστοσελίδα διαχειριστικής αρχής, 27 Νοεμβρίου 2018)

Σελίδα 5. Οι κοινοτικοί σημείωσαν την πλημμελή λειτουργία του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας που ασχολείται με την απορρόφηση των χρημάτων του άξονα 1, στον οποίο στο επόμενο ΠΕΠ θα πάνε το 35% των χρημάτων, λέγοντας ότι ελπίζουν να δημιουργηθεί θετικό επιχειρηματικό κλίμα ( εννοώντας ευγενικά ότι δεν φρόντισε η περιφέρεια να το δημιουργήσει).

Σελίδα 6. Σχετικά με την αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ , η μέχρι σήμερα συμβολή της Μονάδας Διαχείρισης ( δηλαδή του μηχανισμού της περιφέρειας κ. περιφερειάρχα) κρίνεται ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

Σελίδα 6. Σχετικά με την απορρόφηση των χρημάτων για τα σχέδια που αφορούν την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα , προτείνουν να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθούν (άραγε κ. περιφερειάρχα ξέρουν οι πολίτες των Τρικάλων και της Καρδίτσας ότι οι δυο νομοί αυτοι είναι σχεδόν τελευταίοι στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα?)

Σελίδα 6. Τονίζουν την ανάγκη επίσπευσης των δράσεων του ΕΣΠΑ για την απασχόληση και κατάρτιση και την κοινωνική οικονομία , που είμαστε τελευταία περιφέρεια στη χώρα.

Σελίδα 6. Σχετικά με την απορρόφηση των πόρων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισαν την ανάγκη διαχειριστικής ετοιμότητας για την αποφυγή περαιτέρω αρνητικών επιπτώσεων.

Δηλαδή κ. περιφερειάρχα σας είπαν ευγενικά ότι εφόσον είμαστε 12η περιφέρεια στις 13 της χώρας (Πηγή- https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/GR ), σας βγάζουμε δύο κίτρινες κάρτες.




Πηγή: www.trikaladay.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια