ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Στον Αγιο Θωμά ο Απόστολος Καλογιάννης και οι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»

Στον Αγιο Θωμά ο Απόστολος Καλογιάννης και οι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»


Την συνοικία του Αγίου Θωμά βρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κ. Απόστολος Καλογιάννης και υποψήφιοι του συνδυασμού. 



Παρά τη βροχερή ημέρα, δήμαρχος και υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» βρέθηκαν στην συνοικία και συνομίλησαν με κατοίκους. Αρχικά συναντήθηκαν στην πλατεία δίπλα στα σχολεία και τις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής. Η νέα παιδική χαρά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αι το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παραδοθεί στα παιδιά της συνοικίας. 



Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων των σχολείων της συνοικίας για επιμέρους ζητήματα που αφορούν ζητήματα του σχολικού συγκροτήματος. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, επεσήμανε ότι το σχολικό ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απαιτεί σοβαρούς και προσεκτικούς χειρισμούς. Υπενθύμισε ότι η διαχείριση των σχολικών κτιρίων μεταφέρθηκε, με την υλοποίηση του «Καλλικράτη», και «μεσα σε μία νύχτα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά από τις Νομαρχίες στους Δήμους, χωρίς ωστόσο να μεταφερθούν σε Επεσήμανε επίσης ότι η εκπόνηση σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Λάρισας για την εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού στην πόλη της Λάρισας. 

[ads-post]

Με αφορμή το θέμα των σχολικών κτιρίων, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης πιλοτικών έργων και παρεμβάσεων για περισσότερο πράσινο στις σχολικές αυλές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE». Οι παρεμβάσεις θα αφορούν στη διαμόρφωση των αύλειων χώρων των επιλεγμένων σχολικών συγκροτημάτων, με αύξηση της έκτασης του πρασίνου και με τη δημιουργία έργων ενεργειακών συστημάτων. 

Για το συγκεκριμένο έργο , ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεργαστεί με το ΤΕΕ Κ. Δ. Θεσσαλίας, προκειμένου να συνταχθούν γενικές οδηγίες κατασκευής των έργων στις σχολικές αυλές, ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις από ειδικούς, για τη διαμόρφωσή τους. 



Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην περιοχή ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» βρέθηκε και στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου, όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν μαθήματα χορού στο πλαίσιο της λειτουργίας των Λεσχών Πολιτισμού. 

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σε καφενεία της συνοικίας. 





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια