ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Οι παγίδες των φετινων Φορολογικων Δηλώσεων από την εφορία



Σοβαρές κυρώσεις για  τους αμελείς  φορολογούμενους - «Σαφάρι» ελέγχου από την Εφορία


«Σαφάρι» ελέγχου ξεκινά η Εφορία, εν όψει των φορολογικών δηλώσεων.  Η εφορία πρόκειται να εξαπολύσει φοροεπίθεση για να βάλει στα ταμεία της όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα. Έτσι, θα υπενθυμίζει με e-mail και τηλεφωνικές κλήσεις στους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους καθώς και να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.


Για τους ανυπάκουους και... ξεχασιάρηδες φορολογούμενους προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις.


Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 105.000 τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

[ads-post]

Σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις το συνολικό φόρων είναι 79,8 εκατ. ευρώ ή αλλιώς οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 535 ευρώ. Σχετικά με τις πιστωτικές δηλώσεις που αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 21,7 εκατ. ευρώ περίπου ή 285 ευρώ ανά φορολογούμενο.


Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεωνλήγει στις 30 Ιουνίου 2019. Ο τρόπος πληρωμής του φόρου που θα προκύψει για όσους εκδοθεί χρεωστικό εκκαθαριστικό δεν αλλάζει, καθώς προβλέπεται είτε εφάπαξ πληρωμή είτε πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 31 Ιουλίου 19.







Πηγή: www.protothema.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια