ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εκδηλώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εκδηλώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Διεθνές τουρνουά "ITF Senior - Skiathos open" και Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των Μουσείων σήμερα», είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία από 16 έως 21 Μαΐου 2019, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου 2019 ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σκιάθου(Σκιάθος Τέννις club) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το «ITF Senior – Skiathos open» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο. Το διεθνές τουρνουά "ITF Senior - Skiathos open" είναι μια αθλητική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν αθλητές ηλικίας άνω των 35 ετών. Το τουρνουά διαρκεί 5 ημέρες και είναι βαθμολογούμενο σε σχέση με τη διαβάθμιση των αθλητών παγκοσμίως. Το τουρνουά θα συμβάλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού.

[ads-post]

Στις 18 Μαΐου 2019, η Αστική Εταιρία Μ.Κ.Ο ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των Μουσείων σήμερα» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βόλο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη «Τα μουσεία αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας μιας περιοχής και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε αυτές».

Η συνεισφορά τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη τεκμηριώνεται μέσα από πληθώρα παραδειγμάτων επιτυχημένων μουσειακών χώρων τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι τοπικές κοινωνίες προς όφελός τους. Αναμφίβολα η λειτουργία των Μουσείων πέραν της συνεισφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, επιφέρει περαιτέρω οικονομικά οφέλη όπως η κατανάλωση τοπικών αγαθών, η προσέλκυση νέων επενδύσεων που σχετίζονται με δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Εισηγητές του Συνεδρίου θα είναι διακεκριμένοι Μουσειολόγοι, Πανεπιστημιακού, Ερευνητές, Επιμελητές Μουσείων κά, ενώ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αρχαιολόγους, στελέχη μουσείων, φοιτητές και όσους ενδιαφέρονται ή σχετίζονται με κάθε τρόπο με το αντικείμενο.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια