ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Κοινή εκδήλωση ΣΘΕΒ – ΣΕΒ για τις αλλαγές και τις εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων


Κοινή εκδήλωση ΣΘΕΒ – ΣΕΒ για τις αλλαγές  και τις εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων


Βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και περιφερειακή ανάπτυξη
στο επίκεντρο της στρατηγικής συνεργασίας ΣΘΕΒ – ΣΕΒ.

Κοινή εκδήλωση για τις αλλαγές
και τις εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων
συνδιοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας

Με την πεποίθηση ότι  η ανάπτυξη και η σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις περνάει μέσα από την ενίσχυση των συνεργασιών και την περιφερειακή ανάπτυξη, αντιπροσωπεία της διοίκησης και στελεχών του ΣΕΒ, με επικεφαλής Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ & Διευθύνοντα Σύμβουλο της CHIPITA A.E., κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, καθώς επίσης και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λάρισα, το διήμερο 13-14 Μαΐου.

Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου το πρόγραμμα επαφών του ΣΕΒ περιλάμβανε επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΒ. Την Τρίτη 14 Μαΐου, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ΣΕΒ - ΣΘΕΒ, συνδιοργανώθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΘΕΒ. Στη συνέντευξη συμμετείχαν και τοποθετηθήκαν σχετικά οι κ.κ., κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος και Γιάννης Τσερέπας, Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ, και από πλευράς ΣΕΒ, οι Αντιπρόεδροι, κκ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Κωνσταντίνος Μπίτσιος, οι οποίοι μίλησαν, μεταξύ των άλλων, για τους άξονες της συνεργασίας των δυο φορέων, την επενδυτική ανταγωνιστικότητα, τα εμπόδια  και τις προϋποθέσεις τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης καθώς και για τις ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας.

Ακολούθησε η κοινή ενημερωτική εκδήλωση ΣΘΕΒ και ΣΕΒ, με θέμα: «Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων».  Στην έναρξη της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ αρμόδια στελέχη του ΣΕΒ έκαναν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τις αλλαγές και προκλήσεις στα Εργασιακά, για τα Επενδυτικά Κίνητρα και τη Χρηματοδότηση, για τις εξελίξεις στο εταιρικό δίκαιο (Εξαγορές, συγχωνεύσεις, νόμος ΑΕ-ΕΠΕ, ΓΕΜΗ), καθώς και για τις εξελίξεις στη βιομηχανική χωροθέτηση και αδειοδότηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις του κ. Γιάννη Τσερέπα, Προέδρου ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ και Αντιπρόεδρο ΣΘΕΒ, και του κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου, Αντιπροέδρου ΣΕΒ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος επεσήμανε πως «η ελληνική οικονομία περνάει σε έναν επόμενο κύκλο μεγέθυνσης, με βασικό κορμό την οργανωμένη και σύγχρονη επιχειρηματικότητα.  Αυτήν που άντεξε στην κρίση, που παράγει, εξάγει και καινοτομεί, που τολμά να ανοίγει νέους δρόμους εδώ και στις αγορές του εξωτερικού. Κατά τη μακρά και επίπονη περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής έγιναν πολλά. Απαιτούνται όμως πολύ περισσότερα.  Γιατί ακόμη έχουμε μπροστά μας διαρθρωτικές αδυναμίες και παθογένειες που συνεχίζουν να  υπονομεύουν την αναπτυξιακή προσπάθεια, όπως και νέα προβλήματα που γέννησε η ίδια η κρίση, αλλά και που δημιουργεί  η δυναμική των τεχνολογικών εξελίξεων, η ανάδυση νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Σήμερα, δεν ζούμε μια αλλαγή εποχής αλλά μια εποχή αλλαγών. Για αυτό και απαιτείται να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή και να εργαστούμε συντεταγμένα για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων. Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν σταθερές καλά αμειβόμενες δουλειές και ευημερία στους Έλληνες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Μόνον έτσι θα διεκδικήσουμε ένα αναπτυξιακό μέλλον με ευκαιρίες για όλους.»



Ο κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος δήλωσε πως «το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΕΒ και τους  Περιφερειακούς και Τοπικούς Συνδέσμους θέτει τις βάσεις σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στους βασικούς φορείς της βιομηχανίας. Η ενίσχυση της συνεργασίας, έχει σημασία γιατί στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα, αποτελεί απτή απόδειξη για την αποφασιστικότητα όλων μας, να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό της επιχειρηματικότητας και της πατρίδας μας.  Η παρουσία του ΣΕΒ στη Λάρισα δεν είναι μια αποσπασματική ενέργεια. Όπως έχουμε, ήδη, κάνει σε Θεσσαλονίκη και Βόλο (προσεχώς σε Πάτρα, Κρήτη και Ήπειρο), έχουμε σταθερές επισκέψεις κλιμακίων του ΣΕΒ σε όλη τη διάρκεια του έτους.  Η θεσμική συνεργασία περιέχει σειρά κοινών δράσεων και συλλογικών πρωτοβουλιών για την προώθηση της βιομηχανίας αλλά και την εκπόνηση κοινών προτάσεων για τη χρηματοδότηση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για τη βελτίωση των υποδομών, αλλά και τη βελτίωση αναπτυξιακών προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ που μπορούν να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που άφησε η κρίση.»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του ΣΘΕΒ δήλωσε πώς το «Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΘΕΒ ως Περιφερειακό Σύνδεσμο και τον ΣΕΒ θα έχει μόνο θετικά οφέλη και αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις μέλη τους . Είμαστε βέβαιοι πώς η συνεργασία με τον ΣΕΒ θα ενισχύσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον προς όφελος της επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων μας  και της κοινωνίας. Σήμερα χαιρετίζουμε την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι η ανάπτυξη χρειάζεται συνέργειες. Στόχος του ΣΘΕΒ είναι η ανάδειξη του θεσσαλικού επιχειρείν και του ρόλου που διαδραματίζει όχι μόνο στην τοπική οικονομία και Κοινωνία αλλά και στην οικονομία της Χώρας μας.»

[ads-post]

Ο Γιάννης Τσερέπας, Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ τόνισε «το ρόλο της Περιφερειακής Βιομηχανίας στην ανάπτυξη. Ο τομέας της βιομηχανίας και ειδικότερα της μεταποίησης είναι η καρδιά κάθε σύγχρονης οικονομίας και διαδραματίζει κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Προσφέρει θέσεις εργασίας, αποτελεί τη βάση της εξωστρέφειας, στηρίζει τα δημόσια έσοδα, μετατρέπει την καινοτομία σε επιχειρηματικότητα και καθορίζει την παγκόσμια οικονομική θέση της κάθε χώρας. Χωρίς επενδύσεις δεν έχουμε καμμία ελπίδα ανάπτυξης. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Οι θεσμικοί φορείς πρέπει να μείνουν ενωμένοι. Η ανάπτυξη είναι καθαρά δικό μας σχέδιο.»






Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια