ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και Ενεργοί Πολίτες

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και Ενεργοί Πολίτες


Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα σχετικά νέο πεδίο της Οικονομίας, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ολοένα και πιο έντονα και στη χώρα μας. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενεργοποιηθούν επιχειρηματικά και να βρουν το ρόλο τους στην οικονομική ζωή της κοινωνίας μας. 

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας σκεπτόμενοι και την «επόμενη μέρα», πέρα από την πρωτοβάθμια βοήθεια και την πολύπλευρη αλληλεγγύη που προσπαθούν να προσφέρουν στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αναζητούν τρόπους ώστε να τους βοηθήσουν να σταθούν αυτοδύναμα στα πόδια τους και να μπορέσουν να επιβιώσουν αυτόνομα, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητες που σίγουρα ο κάθε άνθρωπος διαθέτει. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. COMVOS, θα πραγματοποιήσουν μία ενημερωτική εσπερίδα την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 8:00 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λ. Κατσώνη 37).

[ads-post]

Θέμα της εσπερίδας είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ο θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Ομιλητές θα είναι:
  • η κ. Ελευθέρογλου Κατερίνα, η οποία ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, όπου θα αναφερθεί στις αρχές ,το πλαίσιο δράσης και τους στόχους της , και
  • ο κ. Ανδρέου Αριστοτέλης, ο οποίος θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (ν.4430/16), την προοπτική του, την διαδικασία ίδρυσης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τις δυνατότητες δημιουργίας εγχειρημάτων στην περιοχή μας.


Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια