ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ο Απόστολος Καλογιάννης από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας: "Mαζί καταφέραμε πολλά, μπορούμε πολύ περισσότερα..." (ΦΩΤΟ)


Ο Απόστολος Καλογιάννης από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας: "Mαζί καταφέραμε πολλά, μπορούμε πολύ περισσότερα..." (ΦΩΤΟ)


Την ενότητα της πόλης απέναντι στον διχασμό και τη συνέχιση του έργου στη βάση ενός σχεδίου που μεταμορφώνει τη Λάρισα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ή την επιστροφή σε μπαλώματα, έργα βιτρίνας και λογικές «κατόπιν ενεργειών μου», έθεσε ως δίλλημα των εκλογών ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε μια ιδιαίτερα μεγάλη και κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η συγκέντρωση σας στέλνει μήνυμα ενότητας και νίκης στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, τόνισε  ο δήμαρχος, ενώ η ομιλία ήταν γεμάτη από προσωπικές αναφορές και φορτισμένη συναισθηματικά. Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο που έχει επιτελεστεί, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για την νέα θητεία.




Ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά τονίζοντας ιδιαίτερα τα εξής:

Θέλω όμως να απευθυνθώ και σ’ ένα ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνίας μας: Τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το μέλλον με αγωνία και μερικές φορές με τρόμο. Τα νέα παιδιά που φέτος μια πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν στην κάλπη. Θέλω απλά να τους πω: ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Περιμένουμε πολλά από εσάς . Περιμένουμε από τη φρεσκάδα του βλέμματος σας. Από την καινοτομία της σκέψης σας. Από τη ματιά σας που βλέπει ολόκληρο τον κόσμο με τρόπο που εμείς αδυνατούμε να δούμε. 

Περιμένουμε πολλά από τις γνώσεις σας: Στις τεχνολογίες, στην τέχνη, στο δημόσιο χώρο, στη διασκέδαση. Στη μόρφωση και τις ευκαιρίες. 

Θέλω να σας πω ότι υπολογίζουμε πολύ στη συμμετοχή σας, για να φτιάξουμε μια πόλη που σας ταιριάζει. Κι αν ταιριάζει σε εσάς, θα είναι μια όμορφη πόλη.

Είμαστε εδώ. Και σας θέλουμε κοντά μας. Συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Πρωταγωνιστές στην πόλη που σας ανήκει περισσότερο από κάθε άλλον. 

Θέλω να σας ζητήσω να πάτε την Κυριακή στην κάλπη. Και να χρησιμοποιήσετε την κρίση σας για να επιλέξετε. Σ’ αυτή την κρίση έχω απόλυτη εμπιστοσύνη…»




[ads-post]



Αναλυτικά, ολόκληρη η ομιλια του Απόστολου Καλογιάννη έχει ως εξής:

Είναι η πρώτη φορά, που η λέξη «συγκίνηση» δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που νιώθω. Είναι από τις λίγες φορές που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές. Είναι αυτό το συναίσθημα νιώθει κανείς  ελάχιστες φορές στη ζωή του:Όταν η τιμή γίνεται ευθύνη. Όταν ο κόπος γίνεται κουράγιο. Κι η δύναμη συμβόλαιο.Φίλες και Φίλοι. Λαρισαίες και Λαρισαίοι. 

Κάναμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή. Μια διαδρομή που για μένα δεν αριθμεί μόνο τα πέντε χρόνια της Συμπαράταξης. Με τους περισσότερους από εσάς γνωριζόμαστε μια ολόκληρη ζωή. Με κάποιους από το μακρινό 1982, όταν νεαρός δημοτικός σύμβουλος τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παράταξη του αειμνήστου Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη, άρχιζα  να καταλαβαίνω τι είναι η αυτοδιοίκηση. Πως μπορεί ο τόπος μας να προοδεύσει χωρίς να χάνουμε τις αξίες μας.

Χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα, αλλά προσφέροντας μόνο τον εαυτό μας. Από τότε ο καθένας μας έκανε τη δική του πορεία. Τη δική του διαδρομή.Με κάποιους συναντηθήκαμε και με άλλους χαθήκαμε. Ξαναβγήκαμε μπροστά. Κλάψαμε, γελάσαμε. Χάσαμε φίλους, κερδίσαμε σοφία. Δώσαμε, αλλά κυρίως πήραμε. 

Πήραμε από την πόλη ευκαιρίες, γνώση, ωριμότητα. Για μένα αυτή η διαδρομή, η πορεία μου σ’ αυτή την πόλη, είναι η ιστορία της ζωής μου. Είναι η μοίρα μου κι ο χαρακτήρας μου. Νιώθω να χρωστάω σ’ αυτή την πόλη τα πάντα. Την πολιτική μου σκέψη, την επαγγελματική μου πορεία, την οικογένεια μου, την ύψιστη τιμή να γίνω ο Δήμαρχος της. Στέκομαι λοιπόν σήμερα, εδώ μπροστά σας, με έναν ιερό  σκοπό: Να ανταποδώσω με ευθύνη στην πόλη το χρέος μου.

Γιατί πιστεύω πως αυτός είναι ο τρόπος για να κριθεί ο καθένας από μας. Με βάση τη διαδρομή του. Τι έχει καταφέρει  ο καθένας μας, πόσο σοβαροί υπήρξαμε, ποιο ήταν το ήθος του βίου μας όλα αυτά τα χρόνια. Ζητώ λοιπόν να με κρίνετε για τη διαδρομή μου. Αλλά επίσης και για το έργο μου. Για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησα, εγώ και οι συνεργάτες μου την εντολή που πήραμε από εσάς πριν από πέντε χρόνια, Πως διαχειριστήκαμε τις ευκαιρίες και το δημόσιο χρήμα.






Στέκομαι σήμερα λοιπόν εδώ μπροστά σας, κοιτάζοντας σας στα μάτια, για να σας πω ότι μαζί καταφέραμε πολλά σ’ αυτή την πορεία. 

Μαζί βλέπουμε την πόλη να αλλάζει. Είδαμε να αλλάζει και η ζωή μας. βλέπουμε έργα που υλοποιούνται μετά από συστηματική επιστημονική μελέτη. βλέπουμε σχεδιασμό της δράσης μας και υπολογισμό των πράξεων μαςβλέπουμε την τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή μας σαν σύμμαχος κι όχι σαν εχθρός.βλέπουμε την πόλη μας να γίνεται σύγχρονη, με σεβασμό στον πολίτη, αλλά και στο περιβάλλον. βλέπουμε λουλούδια στους δρόμους αντί για σκουπίδιαβλέπουμε ποδηλατόδρομους αντί για παρκαρισμένα αυτοκίνηταβλέπουμε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση να ζουν με αξιοπρέπεια. Ακόμα και εκείνοι που χτυπήθηκαν σκληρά βλέπουμε καινούριες παιδικές χαρέςΑναμορφωμένους δημόσιους χώρουςβλέπουμε πολιτιστικούς θεσμούς και  δράσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών 

βλέπουμε να προστίθενται νέες εκτάσεις στο δημόσιο χώρο και να μας δίνουν νέες δυνατότητες
Είδαμε πολλά, αλλά μπορούμε να δούμε πολύ περισσότερα. Γιατί ζούμε σε μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες. Δυνατότητες που χτίζει η συλλογική μας προσπάθεια. Το κοινό μας όραμα. Η κοινή μας αγωνία για το αύριο, που μας οπλίζει με δύναμη και ευθύνη για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια πόλη σύμβολο συνοχής και προκοπής. Αυτό το κοινό μας όραμα μας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Σε μια πόλη που να συνδυάζει την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος. Που εξασφαλίζει την ποιότητα της ζωής με την άριστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Που δίνει δυνατότητες στη γνώση και εργαλεία για να περάσουμε από το ατομικό στο συλλογικό.Οραματιστήκαμε και δημιουργούμε μια πόλη που θα ισχυροποιείται συνεχώς ώστε να γίνει πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης. Μια πόλη που στηρίζει τους αδύναμουςΠου προωθεί την επιχειρηματικότητα. Που εμπεδώνει το συναίσθημα της ασφάλειας.  Που βελτιώνει τους ορίζοντες μας με την πολιτιστική δράση. Που μας κάνει να εκτιμούμε την αξία της ζωής και της άμιλλας μέσα από ένα ισχυρό αθλητικό κίνημα, με σύγχρονες υποδομές.Οραματιστήκαμε μια πόλη στην οποία οι πολίτες μπορούν να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να επικοινωνούν και να ενημερώνονται. Τεχνολογία που αξιοποιούμε γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις επιπλέον διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση. Μια πόλη που να δίνει εργαλεία κι ευκαιρίες σ’ όσους θέλουν να δημιουργήσουν. Που μπορεί να συνοδεύει με τη σφραγίδα της ποιότητας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγει. Μια πόλη σύμβολο για την ποιότητα ζωής, την πολιτιστική της σφραγίδα και την κοινωνική της συνοχή.Αυτή την πόλη σχεδιάσαμε κι αυτή την πόλη υπηρετούμε, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας.





Όταν ξεκινήσαμε αυτό το σχεδιασμό, οι εθισμένοι στην παλιά πολιτική σκέψη και πρακτική, μας κατηγορούσαν για απραξία. Όταν μελετούσαμε προσεκτικά, βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις μας, μιλούσαν για ανύπαρκτο έργοΌταν το έργο άρχισε να εφαρμόζεται, ανακάλυψαν τα «οργανωμένα συμφέροντα» που μας στηρίζουνΜόλυναν τον πολιτικό λόγο. Απαξίωσαν την προεκλογική περίοδο. Πρόσθεσαν τοξικότητα στο πολιτικό κλίμα. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δε μας ταιριάζει

Εμείς μάθαμε να πορευόμαστε με αξίες που ενώνουν τον κόσμο. Που συνθέτουν απόψεις και δεν προκαλούν διχασμούς. Πορευτήκαμε με τα οράματα της Συμπαράταξης, που αντλούν δύναμη από τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Με πολιτικό ήθος και ευγένεια. Με τις αξίες και το ήθος που μας δίδαξαν άνθρωποι σαν το Μάνθο….   Με βάση αυτές τις αξίες, με το πολιτικό μας ήθος αλλά και την πίστη μας στις δημοκρατικές διαδικασίες, σχεδιάσαμε τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας. Πιστοί σ’ αυτό το σχεδιασμό προχωράμε. Και δεσμευόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας, όπως απαιτεί η εκλογική διαδικασία.







ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ποιότητα Ζωής – Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος
  • Απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες με νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους, «έξυπνο» σύστημα  πρόσβασης στους πεζοδρόμους, ελεγχόμενη στάθμευση, στάθμευση κατοίκων, περιφερειακά παρκινγκ
  • Ολοκλήρωση των μελετών και έναρξη έργων στον μεγάλο χώρο των 217 στρεμμάτων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, ως μεγάλο υπερτοπικό σημείο αναφοράς για την πόλη και τους επισκέπτες,  με χώρους πρασίνου, αθλητισμού, πολιτιστικές υποδομές, συνεδριακό κέντρο, μουσείο.
  • Πηνειός ποταμός: Περιπατητικά μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές, μικρά αθλητικά κέντρα και αναψυκτήρια σε όλη την έκταση της εσωτερικής κοίτης.
  • Αλλαγή όλου του φωτισμού του Δήμου με νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ορατότητα και εξοικονομούν ενέργεια
  • Διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη και διαμόρφωση όλης της διαδρομής της παλιάς τάφρου «Χατζηχαλάρ»
  • Αξιοποίηση του μεγάλου πάρκου του Μεζούρλου με νέες υποδομές, αθλητισμού και πολιτισμού και αύξηση της επισκέψιμοτητάς του
  • Σιδηροδρομικές γραμμές, στρατόπεδα, Αβερώφειος.
  • Οι μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης υλοποιούνται και δίνουν άλλη μια ανάσα στην λειτουργία της πόλης
  • Αλλαγή των παλιών δικτύων ύδρευσης σε όλες τις συνοικίες και πλήρης ασφαλτόστρωση  όπως έγινε στις συνοικίες του βόρειου τόξου της πόλης.
  • Βιολογικοί καθαρισμοί παντού
  • Κατακόρυφη αύξηση της ανακύκλωσης.





Διάσωση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας – νέες πολιτιστικές υποδομές 

  • Ολοκλήρωση της αναστύλωσης του Αρχαίου Θεάτρου
  • Ολοκλήρωση και επανάχρηση της παλιάς Οθωμανικής Αγοράς «Μπεζεστένι»
  • Το «Γενί Τζαμί» γίνεται κόμβος πολιτιστικής διασύνδεσης
  • Το Κονάκι της Νέας Πολιτείας αναστυλώνεται και γίνεται νέο πολιτιστικό κέντρο
  • Το ρολόι της παλιάς πόλης θα το δούμε να δεσπόζει ξανά στο λόφο του Φρουρίου
  • Το Δημοτικό μας Θέατρο «Προσκήνιο Πολιτισμού» ολοκληρώνεται και γίνεται άλλη μια κυψέλη πολιτισμού.
  • Δημιουργούμε το Μουσείο Πόλης
  • Νέο Πολιτιστικό Κέντρο στην Γιάννουλη
  • Βελτίωση των αθλητικών υποδομών και εξέλιξη του χώρου του νέου Κολυμβητηρίου σε νέο ολοκληρωμένο αθλητικό πυρήνα.




Κοινωνική Πολιτική – Προτεραιότητα ο άνθρωπος και το παιδί

  • Τα «ανοικτά σχολεία» κέντρα της γειτονιάς για πολιτισμό, αθλητισμό, κοινωνικές δραστηριότητες, με αναβάθμιση των σχολικών αυλών και των κτιρίων.
  • Δημιουργούμε νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη»
  • Νέος ολοκληρωμένος παιδικός σταθμός στην Ανθούπολη
  • Νέες πιστοποιημένες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές παντού
  • Η Λάρισα προχωράει και γίνεται προσβάσιμη πόλη για τα ΑμεΑ
  • Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στην Τούμπα
  • Αξιοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων και για κοινωνικούς σκοπούς




Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης – Εξωστρέφεια

  • Πόλη που γίνεται εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο και τουριστικός προορισμός με διοργάνωση μεγάλων γεγονότων
  • Δωρεάν wifi υπερυψηλών ταχυτήτων στις πλατείες και τα πάρκα του Δήμου
  • Ψηφιακή – έξυπνη πόλη και ψηφιακός Δήμος για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων
  • Δημιουργία Κέντρου Νεολαίας, στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και απασχόλησης
  • Ανάδειξη της Λάρισας σε Ιπποκρατική Πόλη και κέντρο ιατρικού τουρισμού

Φίλες και Φίλοι

Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Θα καθορίσουν την ταυτότητα της πόλης για τα επόμενα πολλά χρόνια. Είναι κρίσιμες, γιατί σ’ αυτή την κάλπη θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχιστεί ένα σχέδιο που μεταμορφώνει μέρα με την ημέρα τη Λάρισα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ή αν θα επιστρέψουμε σε μπαλώματα, έργα βιτρίνας και λογικές «κατόπιν ενεργειών μου». Θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στο μέλλον ενωμένοι, ή αν θα κάνουμε σημαία το διχασμό. Θα αποφασίσουμε εν τέλει αν μας αξίζει η ελπίδα για ένα κοινό μέλλον, ή αν θα παραδώσουμε την αυτοδιοίκηση στα κομματικά επιτελεία.


Η πόλη γνωρίζει και καταλαβαίνει. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο


Θέλω όμως να απευθυνθώ και σ’ ένα ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνίας μας: Τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το μέλλον με αγωνία και μερικές φορές με τρόμο. Τα νέα παιδιά που φέτος μια πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν στην κάλπη. Θέλω απλά να τους πω: ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Περιμένουμε πολλά από εσάς . Περιμένουμε από τη φρεσκάδα του βλέμματος σας. Από την καινοτομία της σκέψης σας. Από τη ματιά σας που βλέπει ολόκληρο τον κόσμο με τρόπο που εμείς αδυνατούμε να δούμε. Περιμένουμε πολλά από τις γνώσεις σας: Στις τεχνολογίες, στην τέχνη, στο δημόσιο χώρο, στη διασκέδαση. Στη μόρφωση και τις ευκαιρίες. Θέλω να σας πω ότι υπολογίζουμε πολύ στη συμμετοχή σας, για να φτιάξουμε μια πόλη που σας ταιριάζει. Κι αν ταιριάζει σε εσάς, θα είναι μια όμορφη πόλη.Είμαστε εδώ. Και σας θέλουμε κοντά μας. Συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Πρωταγωνιστές στην πόλη που σας ανήκει περισσότερο από κάθε άλλον. Θέλω να σας ζητήσω να πάτε την Κυριακή στην κάλπη. Και να χρησιμοποιήσετε την κρίση σας για να επιλέξετε. Σ’ αυτή την κρίση έχω απόλυτη εμπιστοσύνη…



Φίλες και Φίλοι

Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά. Είναι σίγουρα μια μεγάλη βραδιά για μένα, που με την καρδιά μου στέκομαι μπροστά σας, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της δημοκρατικής διαδικασίας. Στέκομαι μπροστά σας για να επιβεβαιώσω ότι αυτός ο ισχυρός δεσμός που δημιουργήθηκε μεταξύ μας είναι τώρα πιο δυνατός. Είναι μια μεγάλη βραδιά για την πόλη μας. Και την κάνει μεγάλη η δική σας παρουσία. Η δική σας ισχυρή εντολή. Η αφοσίωση όλων μας σε μια κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται σήμερα ακόμα πιο ισχυρή. Μιας προσπάθειας που ένωσε δυνάμεις και μετέτρεψε τη συνισταμένη τους σε έργο. Μιας προσπάθειας που οφείλει  να συνεχιστεί με όλουςΜε κάθε πολίτη που νοιάζεται για το μέλλον της πόλης μαςΜε κάθε επαγγελματία που μοχθεί και χρειάζεται υποστήριξηΜε κάθε επιχειρηματία που υπολογίζει σε γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίεςΜε κάθε μητέρα και κάθε παιδί που ελπίζει σ’ ένα ποιοτικό σχολείο αφοσιωμένο στη γνώσηΜε κάθε άνθρωπο που χτυπήθηκε από την κρίση και ελπίζει  σ’ ένα χέρι βοήθειας για να ανακάμψειΜε κάθε ηλικιωμένο που προσδοκά αξιοπρέπεια και συντροφικότητα
Με κάθε νέο που χρειάζεται χώρους άθλησης και ελεύθερο χώρο και χρόνοΜε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη να βιώνει ένα πολιτιστικό κίνημα σύγχρονο και ποιοτικό
Με τον κάθε έναν από μας και όλους μαζίΓια την ελπίδα. Για το αύριο. Για την πόλη μαςΠάμε μαζί για τη νίκη.






Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια