ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο Απόστολος Καλογιάννης από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας: "Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, παρά μόνο στους πολίτες της Λάρισας" (ΦΩΤΟ)

Ο Απόστολος Καλογιάννης από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας: "Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, παρά μόνο στους πολίτες της Λάρισας" (ΦΩΤΟ)


Την κεντρική προεκλογική του ομιλία για τον 2ο γύρο των Δημοτικών Εκλογών πραγματοποίησε μπροστά σε πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας ο νυν Δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος με την "Συμπαράταξη Λαρισαίων", κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στον καταγγελτικό λόγο και τα fake news από την μεριά της κ. Καραλαριώτου, δηλώνοντας πως ο ίδιος και η "Συμπαράταξη Λαρισαίων" δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Επίσης κάλεσε τους δημότες της Λάρισας σε ενότητα για το καλό της πόλης.

[ads-post]

Αναλυτικά ο κ. Καλογιάννης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Λαρισαίες και Λαρισαίοι, 

Φίλες και Φίλοι, 

Σας καλωσορίζω σ’ ένα ραντεβού με την ιστορία της πόλης μας. Σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της. Σε μια συνάντηση που αποδεικνύει πως η κοινωνική πλειοψηφία που συγκρότησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων, είναι ένα ευρύ κοινωνικό ρεύμα. Ένα κοινωνικό ρεύμα που εγγυάται το μέλλον της Λάρισας, ως μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της χώραςΩς τον πρώτο Περιφερειακό πόλο ανάπτυξης 

Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ για την παρουσία σας 

Φτάσαμε στο τέλος μιας προεκλογικής περιόδου, η οποία την πρώτη Κυριακή σφραγίστηκε από τη μεγάλη νίκη της Συμπαράταξης. Από τη δική σας νίκη! 

Σφραγίστηκε από το δεσμό εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε μεταξύ μας εδώ και πέντε χρόνια. Ένα δεσμό που συνεχίζει να είναι ισχυρός και να δυναμώνει όλο και πιο πολύ, φέρνοντας κοντά μας καινούριες δυνάμεις. Διευρύνοντας ακόμα περισσότερο αυτή την κοινωνική πλειοψηφία. 

Σ’ αυτό το δεσμό εμπιστοσύνης αναλογεί και το χρέος να διαφυλάξουμε την ενότητα της πόλης μας.Μια ενότητα που πληγώθηκε από τον καταγγελτικό λόγο και τις ψευδείς ειδήσεις. Μια ενότητα που τραυματίστηκε από τη λασπολογία και τη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» 

Ακούστηκαν πολλά: Για σκοτεινά συμφέροντα που μας στηρίζουν.Για hot spot που δήθεν θα φτιάξουμε και μουσεία που θα τα κάνουμε τζαμιά.Για ροζ βίντεο που παίζουν στο εκλογικό μας κέντροΚαι τι δεν ακούσαμε. Μέχρι ότι πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που «έχουν άκρες» στην κυβέρνηση κι έτσι εξασφαλίζουν ρουσφέτια.Λες και γυρίσαμε πάλι στη δεκαετία του 1960 και ακούμε τους κομματάρχες. 

Ότι κι αν ακούστηκε, σας καλώ να το ξεχάσετε. Να το αφήσετε πίσω. Να μην απαντήσετε. 

Η παράταξη μας έχει την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξει την ενότητα της πόλης μας. Κι αυτό είναι μεγαλύτερο καθήκον από την επανεκλογή. Έχει την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξει τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα. Και ο χαρακτήρας αυτός σημαίνει πως είμαστε δημοτική αρχή ΟΛΩΝ των Λαρισαίων 

Όπως δεν χωρίσαμε τους πολίτες σε «φιλικούς» και «εχθρικούς» για πέντε χρόνια τώρα.Όπως δεν λειτουργήσαμε με ημέτερους, κολλητούς και φίλους,Έτσι θα είμαστε και τη Δευτέρα. 



Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι εδώ: Όσοι ψήφισαν τον έναν ή τον άλλο. Όσοι θύμωσαν ή κολακεύτηκαν. Όσοι επηρέασαν ή επηρεάστηκαν. 

Είναι ιερό καθήκον μας, λοιπόν, να διατηρήσουμε την ενότητα της πόλης μας και να επουλώσουμε τα τραύματα που προκλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε σαν εγγυήτρια δύναμη απέναντι σε κάθε απόπειρα ευτελισμού του δημόσιου βίου 

Προσπάθησαν να μας παρασύρουν στη σκανδαλολογία και τη φτηνή αντιπαράθεση. Να μας φέρουν στα μέτρα τους. Προσπάθησαν να βαφτίσουν το συνδυασμό μας κομματικό. 

Φυσικά δεν θα ακολουθήσουμε. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων διοίκησε το δήμο και δίδαξε ήθος και πολιτικό πολιτισμό. Δεν θα αλλοιώσει τώρα το χαρακτήρα της για το χατίρι κανενός. Καταθέσαμε ένα όραμα για την πόλη μας που είναι μελετημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη Λάρισα που αγαπάμε. Τη Λάρισα της μεγάλης ιστορίας της, τη Λάρισα των κοινωνικών αγώνων, τη Λάρισα της ανάπτυξης, της ζωντάνιας και της κοινωνικής συνοχής. Τη Λάρισα του Αγίου Αχιλλίου. 

Αυτό το όραμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Σ’ αυτό το όραμα, μπορούν οι εφικτές προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων που διατυπώθηκαν στη διάρκεια των εκλογών, να κουμπώσουν και να το εμπλουτίσουν. Έχουμε ανοιχτά αυτιά προς κάθε κατεύθυνση, όταν οι προτάσεις αυτές είναι τεκμηριωμένες, διατυπώνονται με ευθύνη, με δημοκρατικό ήθος και ύφος. Όχι με μηνύσεις κατά του Δημάρχου που υπήρξαν στην προηγούμενη θητεία από την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες ναρκοθέτησαν κάθε συνεργασία. 

Ωστόσο, πέραν αυτού, την Κυριακή κρίνεται ποιος θα είναι ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης. Ποιος θα εκφράζει την κοινωνία της πόλης. Και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. 

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, και μια προσωπική αναφορά μπροστά σε αυτό το διακύβευμα. Είμαι σ’ αυτή τη θέση, διεκδικώ τη δεύτερη θητεία ως δήμαρχος Λαρισαίων, γιατί νιώθω πως χρωστάω στην πόλη. 

Η Λάρισα μου πρόσφερε ευκαιρίες. Οι Λαρισαίοι με τίμησαν ως επαγγελματία. Ως οικογενειάρχη. Τίμησαν την πολιτική μου διαδρομή και την κοινωνική μου προσφορά. Νιώθω τη μεγάλη ανάγκη να ανταποδώσω αυτή την τιμή. Και να εργαστώ προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ χρήσιμος στην πόλη μου. 

Δεν γυρεύω επαγγελματική αποκατάσταση Δεν αναζητώ εναγωνίως πολιτικό ρόλο Δεν υπήρξα ποτέ προϊόν κομματικού σωλήνα. 

Είμαι εδώ για να προσφέρω στους συμπολίτες μου και να ενώσω μαζί τους την αγωνία μου να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Μια πόλη με ευκαιρίες και δυνατότητες. Ανοιχτή και σύγχρονη. 

Αυτή είναι η μοναδική μου αγωνία. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, παρά μόνο στους πολίτες της Λάρισας. Έχω φίλους σ’ όλα τα κόμματα. Έχω συνεργάτες από όλα τα κόμματα. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων έχει δημοτικούς συμβούλους απ’ όλο το δημοκρατικό φάσμα. Δεν είναι στη φύση της οι διαχωρισμοί  



Φίλες και φίλοι 

Στις εκλογές της Κυριακής καλούμαστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Καλούμαστε να ολοκληρώσουμε την πορεία της νίκης που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται στη βάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου. Με επιστημονική τεκμηρίωση και λεπτομερή οργάνωση. 

Μα πάνω απ’ όλα καλούμαστε να διασφαλίσουμε ότι η πόλη θα μείνει ενωμένη. Ότι δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες. Ότι το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να γράφεται από πολιτικές ισορροπίες, αλλά από τη δουλειά, το μόχθο και τη συνεργασία των ανθρώπων. 

Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι λογικές των «γαλάζιων» των «πράσινων» και των «κόκκινων» καφενείων, έχουν μείνει για πάντα στο παρελθόν κι εκεί έχουν ξεχαστεί. Να αποδείξουμε, όπως το έχουμε ήδη κάνει, ότι μόνο με συνεργασία πετυχαίνουμε στόχος 

Ότι μόνο με συναίνεση βαδίζουμε μπροστά. Ότι οι διαχωρισμοί δημιουργούν εμπόδια. Κλείνουν πόρτες, κλείνουν δρόμους και καταστρέφουν το μέλλον. 

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Ψηφίζουμε για την πόλη μας. Για την ανάπτυξη της. Για τις υποδομές και τις δυνατότητες της. 

Και ψηφίζουμε τη Συμπαράταξη Λαρισαίων. 

Γιατί απέδειξε ότι μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της πόλης με ακρίβεια. 

Μπορεί να συνενώσει δυνάμεις στον κοινό στόχο. 

Μπορεί να εξασφαλίσει τη συνεργασία όλων των Λαρισαίων, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. 

Σας καλώ λοιπόν όλους στην κάλπη. Να δώσουμε μαζικό παρόν σ’ αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Να με στηρίξετε. 

Να νικήσουμε. 

Θέλω να καλέσω όλους όσοι μας ψήφισαν να ξανάρθουν στην κάλπη. Είμαι σίγουρος ότι αγωνιστήκαμε από το ίδιο μετερίζι για το αύριο της πόλης μας. 

Θέλω να καλέσω τους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο να μας στηρίξουν επίσης. Η δουλειά μας και το πνεύμα συνεργασίας που μας συνέχει εγγυώνται ένα δημοκρατικό προγραμματικό διάλογο μαζί τους. 

Τέλος, θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τους πολίτες που ψήφισαν τον συνδυασμό της κυρίας Καραλαριώτου να σκεφθούν τα χαρακτηριστικά του Πρώτου πολίτη της πόλης. Να μου δώσουν τη δυνατότητα να εκφράσω την ενότητα αυτή, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή. Με ήθος, με ευγένεια, με σοβαρότητα, με ευθύνη. 

Γιατί η νίκη έχει αξία όταν είναι νίκη για όλους. 

Πάρτε αγωνιστικά το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης στα χέρια σας, να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, στην πόλη και τα χωριά μας. 

Θέλω σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου γι’ αυτή τη στήριξη. Για την κοινή μας υπόσχεση να μείνουμε σταθεροί στην ενότητα και την ανάπτυξη. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά και να σας δώσω ραντεβού στην κάλπη για τη νίκη της Συμπαράταξης. Για τη νίκη όλων μας. 

Όλοι την Κυριακή στις κάλπες. Ψήφο για Δήμαρχο όλων των Λαρισαίων. 


Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του Απόστολου Καλογιάννη...












Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια