ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Στον ΕΛΓΑ για τους αμυγδαλοπαραγωγούς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

Στον ΕΛΓΑ για τους αμυγδαλοπαραγωγούς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης


Τον διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από αμυγδαλοπαραγωγούς του δήμου Τεμπών και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαδικασιών αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Συκουρίου, που επλήγησαν από το φαινόμενο της ακαρπίας εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικράτησαν στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους. 

[ads-post]

Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων που επικράτησαν τη χρονική περίοδο που εμφανίστηκε το φαινόμενο του παγετού.



Ο κ. Γ. Μανώλης σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε: 

«Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνω ύστερα από τη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Δ/ντη του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εφησυχαστικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ για άμεσες αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Συκουρίου, ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία Βάθης τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, αλλά και στο δήμο Τεμπών, οι διαδικασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων. Κατόπιν τούτων, επικοινώνησα σήμερα τηλεφωνικά με τον κ. Υπουργό Β. Κόκκαλη, ο οποίος μου είπε ότι στις αρχές Ιουνίου θα γνωστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των δεδομένων και η θετική ή αρνητική γνωμοδότηση για αποζημίωση. Η καθυστερημένη απάντηση των αρμόδιων φορέων στα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών της περιοχής μας, εύχομαι να μην σχετίζεται με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των επικείμενων εθνικών εκλογών, πλήττοντας έτσι περαιτέρω το δοκιμαζόμενο αγροτικό εισόδημα των παραγωγών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που νομοθέτησε η τωρινή κυβέρνηση».




Πηγή: www.larissanet.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια