ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ανθούπολη στη Λάρισα

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ανθούπολη στη Λάρισα


«Σε συγκέντρωση στην πλατεία της Ανθούπολης μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με την Λαϊκή Συσπείρωση Πέτρος Κρίκης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Ζήσης Γκαραλιάκος» 

«Ένα δίλλημα μπαίνει μπροστά στις 4 κάλπες που θα στηθούν σε λίγες μέρες μπροστά στο λαό, θα συνεχίσουμε σ’ αυτό το δρόμο που μας έφερε στα μνημόνια και στην εξαθλίωση ή θα αντεπιτεθούμε περνώντας απέναντι από Ε.Ε. – Κεφάλαιο-κυβερνήσεις και τους εκλεκτούς τους σε δήμους και περιφέρειες, μαζί με το ΚΚΕ» αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων οι Πέτρος Κρίκης και Ζήσης Γκαραλιάκος στην δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ανθούπολης. 

Την συγκέντρωση άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Γιώργος Παζιάνας και εκ, νέου υποψήφιος για το δήμο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο ήταν τα μάτια, η φωνή και τα αυτιά του λαού, ήταν η πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ΕΕ – Κυβερνήσεις του κεφαλαίου και τη δημοτική αρχή. Ότι όση μεγαλύτερη δύναμη δώσει ο λαός στο ΚΚΕ τόσο περισσότερα χαμόγελα θα έχουν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης και κλείνοντας κάλεσε τους φίλους και τους συναγωνιστές που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης να κάνουν τη νύχτα μέρα και να φτάσουν παντού την ανατρεπτική πρόταση του κόμματος. 



Στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο Ζ. Γκαραλιάκος τόνισε ότι οι εφαρμοζόμενες όλα αυτά τα χρόνια αντιλαϊκές πολιτικές μέσα από το αντιλαϊκό πλαίσιο του «Κλεισθένη 1» σήμερα, χθες του «Καλλικράτη» και παλιότερα του θεσμικού «Καποδίστρια» είναι υπεύθυνες για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των δήμων και των περιφερειών, για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων, για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και φυσικά για τα δυσβάσταχτα βάρη που καλούνται συνεχώς να πληρώνουν οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια κάθε είδους. Και κάλεσε τους εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια να πάρουν τα μέτρα τους, γιατί είναι κρίσιμο ζήτημα τη σινιάλο θα στείλουν, θα πουν αντέχουμε συνεχίστε να μας τσακίζεται ή θα πουν ένα δυνατό φτάνει πια, ως εδώ, με την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και τις περιφέρειες; 



Ο Πέτρος Κρίκης με την σειρά του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να βαδίσουν μαζί με το ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη μοναδική ελπίδα του λαού, να συμπορευθούν στον αγώνα και να μην δώσουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, να ξεχάσουν τι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. «Απέναντι μας στο δήμο βρίσκονται οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και έχουν σοβαρές ευθύνες για ότι βιώνει ο λαός της πόλης, από τα βομβαρδισμένα οδοστρώματα και πεζοδρόμια, μέχρι την ανεργία και την εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς». 

[ads-post]

Κάλεσε το λαό της πόλης να αποτελέσει η στάση αφωνίας όλων των άλλων υποψηφίων για το δήμο και την περιφέρεια κριτήριο ψήφου, στο θέμα της εγκατάστασης των αμερικανικών drones στην 110ΠΜ που εμπλέκουν τη χώρα και την πόλη μας, μετατρέποντας τες σε στόχους. Τέλος τόνισε ότι μόνο με σύγκρουση μ’ αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του δήμου, μόνο με διεκδίκηση και κινητοποίηση του λαού από τα κάτω μπορείς να εφαρμόσεις μια άλλη πολιτική διαχείρισης στο δήμο που θα ελαφρύνει από τα βάρη το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα και θα προτάξει έργα και υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες μιας ανάπτυξης που είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των λίγων. 



Καλώντας το λαό να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα του και από τη Λάρισα που διοίκησαν για αρκετά χρόνια το δήμο οι κομμουνιστές, όπως και στις μέρες μας στους 5 δήμους που διοικούν, με πρώτο αυτόν της Πάτρας που είναι ισάξιος σε μέγεθος της Λάρισας. «Γιατί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι για το δήμο και την περιφέρεια προτάσσουν τον τουρισμό ως εργαλείο δήθεν φιλολαϊκής ανάπτυξης και τα έργα από πόρους της Ε.Ε. στην λογική «κόστους – οφέλους», αφήνοντας το λαό απροστάτευτο και χωρίς υποδομές, όπως είναι η αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτηρίων και η αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία. Γιατί αυτά δεν είναι επιλέξιμα; Γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη για το κεφάλαιο». Κλείνοντας τόνισε ότι αυτά τα έργα θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα για τους κομμουνιστές στο δήμο και την περιφέρεια και όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ από τις κάλπες τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του λαού.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια