ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ξεκινάει η συγκομιδή κερασιού στην Αγιά

Ξεκινάει η συγκομιδή κερασιού στην Αγιά


Ανάμεικτα συναισθήματα κυριαρχούν στην επαρχία Αγιάς στις τάξεις των παραγωγών κερασιού, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή. Απογοήτευση στα χωριά (Πρινιά, Γερακάρι, Αετόλοφος) που χτυπήθηκαν για τρίτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες από σφοδρή χαλαζόπτωση, αισιοδοξία για καλές τιμές σε σχέση με πέρυσι στις περιοχές όπου το κεράσι όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τον καιρό, αλλά η ποιότητα χαρακτηρίζεται καλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Κίσσαβος», Θωμά Σιμούλη, «φέτος δεν υπήρξε καρπόπτωση και η ποιότητα είναι καλή. Από Δευτέρα θα ξεκινήσει η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες (Έρλι Μπίτζι, Έρλι Πόρι) και στην Μπουρλά. Το 30% της παραγωγής δίνεται στους δύο συνεταιρισμούς, οι οποίοι εξάγουν τα σκληρά κεράσια στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ τα υπόλοιπα τα προωθούν σε σούπερ μάρκετ και λαΐκές αγορές.

[ads-post]

Το υπόλοιπο 70% της παραγωγής (κυρίως τα μαλακά κεράσια) το πωλούν απευθείας οι παραγωγοί σε εμπόρους ή οι ίδιοι στις λαϊκές αγορές. Η φετινή παραγωγή αναμένεται ελαφρώς μειωμένη σε ποσοστό 15%-20%, ενώ οι προσδοκίες για την τιμή είναι ότι θα κυμανθούν πάνω από την περσινή, όταν η μέση τιμή ανέρχονταν σε 1,20 ευρώ/κιλό. Μια τιμή κοντά στα 2 ευρώ ικανοποιεί όλη την γκάμα της αγοράς».




Πηγή: www.ypaithros.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια