ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Στη βελτίωση της οδού από τη Βερδικούσια μέχρι τα όρια του Ν. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη βελτίωση της οδού από τη Βερδικούσια μέχρι τα όρια του Ν. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους»


Βελτιώνει την επαρχιακή οδό 19, από τη Βερδικούσια μέχρι τα όρια του Ν. Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1,73 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό, υλοποιεί και παραδίδει προς χρήση έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική κοινωνία και οικονομία, στηρίζοντας θέσεις εργασίας. Έχουν δικαίωμα και οι άνθρωποι της υπαίθρου στην ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία και ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής οι οποίοι συμβάλλουν στην εθνική οικονομία και κοινωνία». 

H παρούσα εργολαβία αφορά στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στην επαρχιακή οδό 19, σε τμήμα που βρίσκεται στα όρια της ΔΕ Βερδικούσιας μετά τη θεομηνία (βροχόπτωση) που έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα από 15/11/2017 μέχρι 17/11/2017 του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. 

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί, αφορούν κυρίως υποχωρήσεις πρανών, αποκόλληση ασφαλτικών στρώσεων, τμηματικές υποχωρήσεις σώματος οδού, πλήρωση τάφρων ερείσματος. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε χωματουργικές εργασίες άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού της τάφρου 
β) σε εργασίες επανακατασκευής τμημάτων οδοποιίας που έχουν καταστραφεί και ασφαλτόστρωση αυτών.
γ) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις 
δ) σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται φθορές 
ε) σε εργασίες κατασκευής νέων τεχνικών.
στ) βελτίωση-συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

[ads-post]

Πρόκειται για εργασίες που στόχο έχουν την άρση της επικινδυνότητας από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο τμήμα της επαρχιακής οδού 19 μέχρι τα όρια Ν.Τρικάλων.

Με την παρούσα μελέτη, κατασκευάζονται επίσης τοίχοι αντιστήριξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποχώρησης των πρανών. Η μελέτη προβλέπει και τις εργασίες αποκατάστασης των τμημάτων της οδοποίας (οδοστρωσία-ασφαλτόστρωση) όπου θα δημιουργηθούν φθορές από τις εργασίες εκσκαφής θεμελίων και σκυροδέτησης των τοίχων αντιστήριξης παρά το όριο της οδού. To κατεστραμμένο τμήμα της Επαρχιακής οδού 19 παρά των ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων, θα αποκατασταθεί πλήρως. Επίσης θα εκτελεστούν εργασίες σήμανσης και ασφάλισης με τοποθέτηση πινακίδων, στηθαίων κ.λ.π. 
Όλες οι παραπάνω εργασίες, θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας.

Το έργο υλοποιείται από πόρους Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με φορέα τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας η οποία εκπόνησε και τη μελέτη.




Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια