ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Αυτοψία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σε υπό εξέλιξη έργα του Δήμου Λαρισαίων (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σε υπό εξέλιξη έργα του Δήμου Λαρισαίων (ΦΩΤΟ)


Σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Λαρισαίων, βρέθηκε το μεσημέρι Παρασκευής ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Τα εν λόγω έργα καθώς και άλλα που εξελίσσονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφορούν στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού έργων της δημοτικής αρχής από το 2016. 

Ειδικότερα, ο Απόστολος Καλογιάννης, βρέθηκε στα έργα αναμόρφωσης της οδού Ασκληπιού, στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ), στην Ανθούπολη όπου ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού, στην Νέα Πολιτεία όπου γίνονται έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρο του νέου Κολυμβητηρίου και δημιουργίας νέου πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στο νέο Κοιμητήριο όπου τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες επιδιορθώσεων και μόνωσης του ναού Αναστάσεως του Λαζάρου. 

[ads-post]

Διαμορφώνεται η νέα Ασκληπιού 

Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης και στελέχη του δήμου βρέθηκαν στην οδό Ασκληπιού, όπου εξελίσσονται τα έργα αναμόρφωσης του δρόμου, στο τμήμα από την Μανδηλαρά έως την Ηπείρου. Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η οδός Ασκληπιού από την Μανδηλαρά έως τη συμβολή της με το τέρμα της οδού Ρούσβελτ θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. 




Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο. 




Το έργο εξελίσσεται κανονικά στο πρώτο τμήμα, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες παρεμβάσεις στο τμήμα από την Ηπείρου έως την Οικονόμου εξ Οικονόμων. 




Προσκήνιο Πολιτισμού 

Κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες και στο Προσκήνιο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του έργου του Δήμου Λαρισαίων με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ περίπου. Ήδη αυτή την περίοδο κατασκευάζεται η σκηνή, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό σε δυο χρόνια, μια νέα σπουδαία πολιτιστική υποδομή για την Λάρισα, θα έχει ολοκληρωθεί. 






Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ανθούπολη 

Στην Ανθούπολη, ο Απόστολος Καλογιάννης βρέθηκε στα έργα ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού που θα καλύψει τις ανάγκες της συνοικίας. Τα έργα έχουν ξεκινήσει, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». 



Η ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού, συμπληρώνει τις κοινωνικές υποδομές της Λάρισας, στο συγκεκριμένο τομέα και υπηρετεί τον στόχο της δημοτικής αρχής «κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών», στόχος που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια. 


Αθλητικός πυρήνας στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας 

Ακολούθως ο δήμαρχος μετέβη στην Νέα Πολιτεία, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νέου Κολυμβητηρίου και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. 



Ειδικότερα, στον προς διαμόρφωση χώρο (ανάμεσα στο Κολυμβητήριο και στο παρακείμενο σχολικό συγκρότημα) κατασκευάζονται τρεις ανοικτοί αθλητικοί χώροι: δυο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο beach Volley. Επίσης, στο χώρο μπροστά από την είσοδο του κολυμβητηρίου, θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης που μπορεί να εξυπηρετήσει 123 οχήματα Ι.Χ., 2 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και θέσεις για ΑΜΕΑ. 



Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν έργα διαμόρφωσης των δρόμων που περικλείουν τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων. 


Νέα εικόνα για τον Ιερό Ναό στο Νέο Κοιμητήριο 

Τέλος, ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι εργασίες επιδιορθώσεων και μόνωσης στον Ι.Ν Κοιμήσεως του Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο. Για την πορεία των εργασιών, το οποίο αντιμετώπισε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, ενημερώθηκε ο δήμαρχος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα και την οριστική αντιμετώπιση διαβρώσεων του ναού. 





Απ. Καλογιάννης : «Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, τα έργα συνεχίζονται…» 

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής: 

«Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την πορεία κάποιων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Λαρισαίων, στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες. Πρόκειται για έργα που έχουν σχεδιαστεί από την περίοδο 2016 – 2017 και υλοποιούνται με αμείωτη ένταση. Τα έργα δεν σταμάτησαν ούτε την προεκλογική περίοδο. Ούτε βεβαίως είναι έργα προεκλογικού χαρακτήρα, όπως ακούσαμε κατά την προεκλογική περίοδο. Όσα εξελίχθηκαν, εξελίσσονται και όσα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής και επίμονης δουλειάς σχεδιασμού που έγινε τα πρώτα χρόνια της θητείας μας. 

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν τα έργα όμως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τους Λαρισαίους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι συμπολίτες αποφάσισαν στις εκλογές με ωριμότητα και σοφία, προκειμένου να μην σταματήσει ούτε μια ημέρα το σημαντικό έργο που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε.» 


Στις επισκέψεις του ο δήμαρχος συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γ. Σούλτη, την γενική διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή, τον αν. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρα και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.




Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια