ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Με «σαραντάρια» ο καιρος μέχρι τη Δευτέρα- Στο κοκκινο το θερμομετρο στη Θεσσαλια

Με «σαραντάρια» ο καιρος μέχρι τη Δευτέρα- Στο κοκκινο το θερμομετρο στη Θεσσαλια


Καλλιάνος: Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ - Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η θερμοκρασία - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες όπου αναζητούν δροσιά οι Αθηναίοι


Η πιο αξιόλογη θερμή εισβολή για το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως είναι προ των πυλών και θα έχει διάρκεια δύο ημέρες. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος κατά τόπους θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39-40°C σε τοπικό ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μπορεί ήδη από το Σάββατο ο υδράργυρος να παρουσιάζει μια μικρή περαιτέρω άνοδο, όμως οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα. Αυτές τις δύο ημέρες η θερμοκρασία θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα, όχι όμως ακραία η επικίνδυνα. 

[ads-post]

Φλερτ με τα «σαραντάρια»
Λόγω της έλευσης θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, θα υπάρξουν αρκετές περιοχές της χώρας που κατά τη τη διάρκεια των μεσημεριών της Κυριακής και της Δευτέρας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37-38°C, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα φλερτάρει και με τους 39-40°C.

Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο

ΚΥΡΙΑΚΗ :
- Κεντρική Μακεδονία : 38°C (τοπικά 39°C)
- Θεσσαλία : 38-39°C (τοπικά 40°C)
- Δυτική Στερεά : 38°C (τοπικά 39°C)
- Δυτική Πελοπόννησος : 38°C
- Ανατολική Πελοπόννησος : 38-39°C
- Ανατολική Στερεά : 38°C (τοπικά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία 39-40°C)
- Αττική : 37-38°C
- Κεντρική Εύβοια : 37-38°C
- Νότια Κρήτη : 37°C


ΔΕΥΤΕΡΑ :
- Θεσσαλία : 37-38°C
- Ανατολική Στερεά & Ανατολική Πελοπόννησος 38°C (τοπικά στη Λακωνία 39-40°C)
- Αττική : 37-38°C
- Κρήτη : 36-37°C (νότια Κρήτη 40°C)


Υποχώρηση από Τρίτη  
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη θα υποχωρήσει η θερμοκρασία σε πιο ανεκτά επίπεδα και το κύριο αίτιο θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα πνέουν στο Αιγαίο. Το μελτέμι, η ένταση του οποίου θα αγγίζει τα 7-8 μποφόρ, θα είναι ο σημαντικός παράγοντας που η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Προσοχή : Αν ευνοήσει η φορά και η ένταση του ανέμου, σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως και να σημειωθεί θερμοκρασία ακόμη και λίγο μεγαλύτερη από τις παραπάνω. Όμως αυτό θα είναι για λίγη ώρα και ασφαλώς σε συγκεκριμένες περιοχές. Κατά βάση, στις περισσότερες περιοχές, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι αυτές που σας προανέφερα. 


Στις παραλίες οι Αθηναίοι
Ευτυχώς ο καύσωνας συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς, όλοι θέλουν να πάνε στη θάλασσα. Κάπως έτσι, μποτιλιαρισμένοι είναι οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες της Αττικής με τους οδηγούς να πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή έως ότου φτάσουν στον προορισμό τους. 

Αυξημένη κίνηση έχουμε τόσο στους δρόμους που οδηγούν στα νότια προάστια (Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, κτλ), όσο και σε αυτούς που οδηγούν σε Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Μαραθώνα, Σχοινιά, κτλ.






Πηγη: www.protothema.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια