ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ειδικός αγορητής του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΙΔΡ. «ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ»

Ειδικός αγορητής του ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΙΔΡ. «ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ»


Το «ξέπλυμα» των εφοπλιστών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 

Αποχώρησε το ΚΚΕ και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου κατατέθηκε προς συζήτηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας», το οποίο είναι ενταγμένο στο μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων που περνάει η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή. 

Όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, «δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία της Επιτροπής. Ένα νομοσχέδιο όπως αυτό, που θα μπορούσε να είχε συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με άνεση, να έρχεται την τελευταία στιγμή». Συνολικά, τόνισε, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα ότι έρχονται στο παρά πέντε για ψήφιση στην Ολομέλεια τόσα νομοσχέδια, και μάλιστα σοβαρά, όπως οι νέοι Ποινικοί Κώδικες κ.ά. 


Υπόλογη η κυβέρνηση για το ότι δεν ψήφισε την τροπολογία του ΚΚΕ για το αφορολόγητο 

Παράλληλα, ο Γ. Λαμπρούλης, αναδεικνύοντας τα κυβερνητικά παιχνίδια και την κοροϊδία σε βάρος του λαού, σχολίασε και τις προχτεσινές εξαγγελίες Τσίπρα ότι παραμονές της διάλυσης της Βουλής θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου όταν λίγες μέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 15 Μάη, η κυβέρνηση είχε απορρίψει ασυζητητί σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, στην οποία όπως θύμισε «βάζαμε το ζήτημα αυτό να αφορά όχι μόνο τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά την επέκταση αυτού του μέτρου ή, αν θέλετε, την κατάργηση της διάταξης και του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους». 

Ειδικά για το νομοσχέδιο που αφορά μέρος της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου και συγκεκριμένα τη δωρεά δύο αεροπλάνων, την ανακατασκευή δύο ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές και μηχανημάτων τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) στα Νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης κ.ά., υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει ήδη τοποθετηθεί με το «παρών». 

[ads-post]

Πρόσθεσε ότι ο όμιλος Νιάρχου, που εμφανίζεται ως «κοινωφελές ίδρυμα» και «εθνικός ευεργέτης» από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, «έχει λεηλατήσει, χρόνια και χρόνια, τον πλούτο όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και τους εργαζόμενους, με τις ευλογίες του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του» και κατά καιρούς «δίνει "πενταροδεκάρες" από τα αμύθητα κέρδη του. Θεωρούμε ότι αυτά που δίνονται από το Ίδρυμα είναι λεφτά των εργαζομένων. Εμείς δεν τον ξεπλένουμε τον ίδιο και την τάξη του, όπως κάνει η κυβέρνηση και όχι μόνο», σημείωσε. 

Όσον αφορά το περιεχόμενο της δωρεάς ξεκαθάρισε ότι είναι «χρήσιμη, κατά τ' άλλα, η προμήθεια του εξοπλισμού με (PET-CT) στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία», ωστόσο θα πρέπει να απαντηθεί «ποιοι θα είναι οι όροι παροχής των υπηρεσιών; Το κράτος θα βάλει χρήματα για να είναι πραγματικά δωρεάν ή θα τα φορτώσει, για παράδειγμα, στα υποχρηματοδοτούμενα ασφαλιστικά ταμεία και στις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων;». Ρώτησε ακόμα «αν οι εργαζόμενοι στη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καλά αμειβόμενοι ή θα είναι με τις "μοντέρνες" εργασιακές σχέσεις, που προσομοιάζουν με τις επιχειρήσεις, ως μέσο για την εξασφάλιση εσόδων των νοσοκομείων». 

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, λίγο - πολύ ζήτησε να πει ο λαός και «ευχαριστώ», αναφέροντας ότι οι εφοπλιστές «ένα μέρος των κερδών το επιστρέφουν σαν προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο». 

Η ΝΔ δεν συμμετείχε καθόλου στη χτεσινή διαδικασία, ωστόσο στις προηγούμενες συνεδριάσεις για τη δωρεά Νιάρχου είχε εκθειάσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα στην Υγεία. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Κ. Μπαργιώτας δήλωσε υπέρ, ενώ δείχνοντας ποιες είναι οι θέσεις του κόμματός του για την Υγεία κατέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «αδυναμία στο να βρει και να εξασφαλίσει επενδύσεις για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του συστήματος Υγείας». Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιφυλάχτηκε για την Ολομέλεια.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια