ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Επιτυχής η ημερίδα "Εργαλεία ενίσχυσης και ασφάλειας των εξαγωγών" του ΣΘΕΒ

Επιτυχής η ημερίδα "Εργαλεία ενίσχυσης και ασφάλειας των εξαγωγών" του ΣΘΕΒ


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ασφαλίστε τις εξαγωγές σας», την οποία συνδιοργάνωσαν ο ΣΘΕΒ, ο ΟΑΕΠ και το Enterprise Greece, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ. 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, η οποία επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να επιτύχουν τις εξαγωγές τους. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τσερέπας απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε πως οι εξαγωγές συμβάλλουν σημαντικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση του πλούτου, στην τόνωση της απασχόλησης και στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Επίσης ανέφερε πως για την επιτυχία των εξαγωγών χρειάζεται χρόνος με απαραίτητη προϋπόθεση την ασφάλεια αυτών. Σημείωσε επίσης ότι οι φορείς είναι τα εργαλεία για την προώθηση των εξαγωγών και θα πρέπει να συνεργάζονται για να αρθούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν το έργο των εξαγωγέων. 

[ads-post]

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, Αν. Γεν. Διευθυντής του ΟΑΕΠ όπου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο που λειτουργεί η ασφάλιση και τη διαθεσιμότητα της για όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις νεοσύστατες, ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Τόνισε πως κύριο μέλημα του ΟΑΕΠ είναι η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών ως εκ τούτου οι υπηρεσίες του προσαρμόζονται στις ανάγκες τις αγοράς. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ανοδική πορεία των εξαγωγών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τη στήριξη που παρέχει ο οργανισμός στις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και να επιλύουν τις απορίες που τους δημιουργήθηκαν σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΑΕΠ και τον τρόπο που λειτουργεί η ασφάλιση αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Enterprise Greece. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες, στελέχη των τμημάτων εξαγωγών και υπεύθυνοι λογιστηρίων. 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η LOG ON – ENTERSOFT.





Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια