ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ξεσήκωσε τους Λαρισαίους στο φεστιβάλ Πηνειού ο Fantastic Negrito - Απόψε εμφανίζεται ο Κωστής Μαραβεγιας



Μια καταπληκτική συναυλία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα!


Ο βραβευμένος με δύο grammy Αμερικανός μουσικός Fantastic Negrito έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, στην πρώτη και μοναδική εμφάνισή του στην Ελλάδα!


Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ήταν επιλογή του να το κάνει διαλέγοντας τη Λάρισα και το φεστιβάλ της.


«Κάνω διαφορετικά πράγματα από ότι κάνουν οι περισσότεροι. Έχω δώσει συναυλίες στη Μελβούρνη, το Τόκιο, όμως το κοινό σε μικρά μέρη το εκτιμά περισσότερο. Άλλωστε, και γω από το δρόμο ξεκίνησα, παίζοντας μουσική και νιώθω οικεία σε τέτοιες διοργανώσεις, πιο ζεστά!»


Τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του από τη πόλη και μας είπε, τουλάχιστον 3 φορές, ότι ενθουσιάστηκε με το φαγητό!


Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι, ανέφερε και δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος από το αρχαίο θέατρο!


Στην Αμερική, είπε, όλα είναι καινούρια. Είναι ασύλληπτο το πόσο παλιό είναι το αρχαίο θέατρο και ότι υπάρχει μέχρι και σήμερα!

Κ
τα λοιπά, οι Λαρισαίοι κατέκλυσαν την κοίτη του Πηνειού και χθες.
Πιστοί στο ραντεβού στο ποτάμι μικροί και μεγάλοι συνέχισαν να απολαμβάνουν το 4ημερο πάρτυ της μουσικής και των παράλληλων δραστηριοτήτων.


Παιδάκια φτιάξανε κούκλες μάπετ, ζωγράφισαν, έκαναν χειροτεχνίες, έπαιξαν πινγκ πονγκ, έμαθαν για το παγκράτιο και πολλά άλλα.


Η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν της και ομάδα χορευτών ταξίδεψε το κοινό.

[ads-post]

Με μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Κεντρική Σκηνή συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών.


Μαζί του παίζουν, οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα). Θα προηγηθούν οι δικοί μας Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί.


Στη ΣΚΗΝΗ Β΄ οι VIC (Villagers of Ioannina City) το ελληνικό συγκρότημα της πειραματικής ροκ μουσικής σκηνής από τα Ιωάννινα, με τους πολλούς και φανατικούς φίλους.


Ο ήχος τους αποτελεί συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική. Θα προηγηθούν οι Λαρισαίοι Diffusion που συνδυάζουν punk rock, post και rock’n’roll.


Τέλος, στην ΣΚΗΝΗ Γ΄ η Μαριάννα Ζάχου μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπλάνηση με ηχοχρώματα γεμάτα λυρισμό κι αρώματα Μεσογείου, αισθαντικότητα κι έναν κυματισμό ευαίσθητης και ταυτόχρονα δυνατής εσωτερικής έκφρασης.


Μουσικές από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σμύρνη, σκοποί της Κ. Ιταλίας- Σικελίας, μπλέκονται αρμονικά με αγαπημένες μελωδίες των Χατζιδάκι ,Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, και νεότερων, μέσα σε ένα χορό αισθήσεων και συναισθημάτων.


Θα προηγηθεί το Σύνολο Ηλ. Κιθάρας Μουσικού Σχολείου Λάρισας.





Πηγή: www.ert.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια