ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης δηλώνει: "Αέρας κοπανιστός" οι δεσμεύσεις Αραχωβίτη για τους χαλαζόπληκτους

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης δηλώνει: "Αέρας κοπανιστός" οι δεσμεύσεις Αραχωβίτη για τους χαλαζόπληκτους


Να μπει ένα τέλος στη σαρωτική αδιαφορία της κυβέρνησης, που "σαπίζει" τις σοδειές των αγροτών, επισημαίνει ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την αυτοψία που έκανε με παραγωγούς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δαμασίου Τυρνάβου.

Μαζί με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γιάννη Γκανά, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανώλη Λούτσο και τον αντιπρόεδρο Απόστολο Γκανά, περπάτησαν την περιοχή που "κάηκε" από το χαλάζι, η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεπερνά τα 3.000 στρέμματα σε αμπελοκαλλιέργειες, αχλάδια, ροδάκινα, βαμβάκια.

"Μάλλιασε η γλώσσα μου... να ζητώ επαρκή μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας και άμεση αλλαγή του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ. Δεσμευτήκατε γραπτώς ότι θα πράξετε τα αυτονόητα, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που δώσατε στους αγρότες είναι... αέρας κοπανιστός" τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στο Σταύρο Αραχωβίτη.

[ads-post]

Μέσα από την άμεση παρέμβασή του ζητά, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτεί να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί στο 100% της καταστροφής, και για τις 3 φορές που τα καιρικά φαινόμενα "χτύπησαν" τις σοδειές τους, ενώ θεωρεί επιβεβλημένο το "πάγωμα" για 6 μήνες των ασφαλιστικών και οικονομικών επιβαρύνσεων, προκειμένου να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι πληγέντες αγρότες.

Το επείγον της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ επισημαίνει για πολλοστή φορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας του να κάνει επιτέλους πράξη τις δεσμεύσεις του απέναντί του.




Πηγή: www.kosmoslarissa.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια