ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Αναζητούνται αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στη Λάρισα

Αναζητούνται αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στη Λάρισα


Ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει εξ αρχής 


Σύσκεψη με αντικείμενο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στέγασης για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Λάρισας. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Δαούλας. 

[ads-post]

Στην σύσκεψη αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις, ενώ παρουσιάστηκε και η εισήγηση - πρόταση της Διεύθυνσης Α’/θμιας Εκπαίδευσης για εξεύρεση αιθουσών σε σχολικά διδακτήρια της πόλης. 

Υπενθυμίζεται ότι από το σχολικό έτος 2019-2020 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή είναι και στην πόλη μας γεγονός, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μετά από εισήγηση τριμελούς τοπικής επιτροπής στην οποία εκτός από το Δήμο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης . 

Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ τη δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, διατύπωσε επιφυλάξεις για την επάρκεια των υποδομών και πρότεινε την αξιοποίηση μεταβατικού διαστήματος τριών ετών που θα επέτρεπε την ολοκληρωμένη προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. 



Το υπουργείο Παιδείας, παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας, δέχθηκε την άποψη της πλειοψηφίας της επιτροπής ότι οι υποδομές της πόλης επαρκούν για άμεση εφαρμογή του μέτρου. 

Δυστυχώς προβλήματα υπάρχουν. Και οι αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών είναι δικαιολογημένες. Ο Δήμος Λαρισαίων για μια ακόμη φορά και παρά τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στη διαχείριση μιας κρίσης που επηρεάζει τις οικογένειες και τα παιδιά της πόλης. Στέκεται αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας στη βάση των προτάσεων που έχει αυτή διατυπώσει για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά από μια πραγματικά αιφνιδιαστική απόφαση. 






Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια