ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει τα αιτήματα των Ελλήνων δημιουργών και δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων

Το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει τα αιτήματα των Ελλήνων δημιουργών και δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων


Το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει με κάθε τρόπο τα αιτήματα των Ελλήνων δημιουργών και δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων και συμβάλλει στην υλοποίηση των αναγκαίων ενεργειών για τη λειτουργία του νέου φορέα συλλογικής διαχείρισης.


Σαφές μήνυμα υποστήριξης έλαβαν από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά, οι Φοίβος Δεληβοριάς, Φοίβος Τασσόπουλος, Ελένη Γιαννατσούλια, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και Άλκηστις Τσίκλου, ως εκπρόσωποι αντίστοιχα των Δ.Σ. των Σωματείων δημιουργών ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ, της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής – «ΕΔΕΜ» και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης - ΕΥΕΔ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας-ΟΠΙ, κ. Γιάννης Αντωνιάδης και η Προσωρινή Διαχειρίστρια της ΕΥΕΔ κα Μαρία Βλάχου.



Το βασικό θέμα που έθεσαν στην Υπ​ουργό οι εκπρόσωποι των δημιουργών ήταν η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τη μετάβαση από την ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ και η προώθηση των αναγκαίων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα και εύρυθμα η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των δημιουργών ζήτησαν, παράλληλα, τη συμβολή του ΥΠΠΟΑ στην ομαλοποίηση της αγοράς όσον αφορά στην καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση μουσικής από τους επαγγελματίες, υπογραμμίζοντας ότι πλέον όλο σχεδόν το ελληνικό ρεπερτόριο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενωμένο και συσπειρωμένο στην ΕΥΕΔ, γεγονός που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς, να υπάρχει δηλαδή ένας φορέας που θα εκπροσωπεί τους πνευματικούς δημιουργούς. Απηύθυναν, επίσης, αίτημα στον Πρόεδρο του ΟΠΙ κ. Αντωνιάδη, να ασκήσει τις εποπτικές αρμοδιότητες που παρέχει ο νόμος στον ΟΠΙ, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν συγκεντρωθεί κατά του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

[ads-post]

Από την πλευρά της, η Υπουργός Πολιτισμού, αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια υπέρ των πνευματικών δικαιωμάτων, με τελευταία την νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική είσπραξη από την ΕΥΕΔ των οφειλόμενων δικαιωμάτων από τους χρήστες μουσικών έργων, καθώς και το ακατάσχετο των ποσών που αφορούν αμοιβές από πνευματικά δικαιώματα.


Συμφωνώντας με τα αιτήματα των εκπροσώπων των δημιουργών, η κα Ζορμπά δήλωσε ότι θα προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη θωράκιση των δικαιωμάτων τους και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι χρήστες μουσικής θα ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους απέναντι στους δημιουργούς, αφού πλέον οι δημιουργοί είναι ενωμένοι στην ΕΥΕΔ και με ομοψυχία σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για τη συλλογική διαχείριση στην Ελλάδα.




Newsroom larisacitynews.GR






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια