ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Δείγματα λαμβάνονται από «τοξικό» αρδευτικό κανάλι στη Φαλάνη Λάρισας

Δείγματα λαμβάνονται από «τοξικό» αρδευτικό κανάλι στη Φαλάνη Λάρισας


Δειγματοληψίες κάνει χθες και σήμερα η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας από το αρδευτικό κανάλι στη Φαλάνη Λάρισας, όπου προ λίγων ημερών βρήκαν το θάνατο δύο αδέσποτα και ένα δεσποζόμενο σκυλάκι, λίγη ώρα αφού έπαιξαν στα νερά του.

Την καταγγελία έκανε στους Aδέσποτους Εθελοντές Λάρισας κάτοικος της περιοχής.

[ads-post]

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook, το φιλοζωικό σωματείο:

Συνέβη πριν δύο ημέρες στην περιοχή της Φαλάνης, Λάρισας.Ένας κύριος έβγαλε βόλτα το σκύλο του, 2 ετών, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από την κατοικία του, στα χωράφια της περιοχής. Τον ακολούθησαν και 6 αδέσποτα, που ο ίδιος και η οικογένειά του σιτίζουν, καθώς είναι όλοι τους πολύ ευαισθητοποιημένοι με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.Εκεί ο σκύλος του κολύμπησε στα αυλάκια που ποτίζουν τα χωράφια (χωρίς να πιει νερό), αλλά προφανώς το νερό ήταν τόσο μολυσμένο από τα φυτοφάρμακα, που το σκυλάκι άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και κατέληξε στο δρόμο για το κτηνιατρείο.Σήμερα αυτός ο άντρας πήγε ξανά στο ίδιο σημείο και βρήκε αλλά δύο από τα αδέσποτα της περιοχής νεκρά, το ένα εκεί δίπλα και το άλλο μέσα στο αυλάκι, δεν πρόλαβε καν να βγει από εκεί. Μας κατήγγειλε ότι το νερό ήταν τόσο τοξικό που άνοιξαν στο δέρμα των άτυχων σκύλων τρύπες.Τριγύρω παντού πεταμένα άδεια δοχεία από φυτοφάρμακα. Δεν υπήρχε πουθενά περίφραξη, δεν υπήρχε πουθενά μια πινακίδα ενημέρωσης να μην πλησιάζει ο κόσμος λόγω επικίνδυνων ραντισμών, σε ένα σημείο 500 -1000 μέτρα από κατοικημένη περιοχή, που οι άνθρωποι εκεί βγαίνουν για περπάτημα, που ενδεχομένως παιδιά θα μπορούσαν να παίζουν.




Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η Χριστίνα Παπαδοπούλου, γραμματέας στους Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας, ανέφερε ότι θα λειφθούν δείγματα και από τα νεκρά ζώα. Τα αποτελέσματα, τόσο από τα ζώα όσο και από το νερό, αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.






Πηγή: www.ert.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια