ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λάρισα

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λάρισα


1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 


Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 το 1Ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Λάρισα. Κατά κοινή ομολογία ήταν η σημαντικότερη Διεθνής εκδήλωση παραδοσιακού πολιτισμού που έχει γίνει στην πόλη μας αφού συμμετείχαν σε αυτή 7 χώρες από όλο τον κόσμο. Συνολικά εμφανίστηκαν στο κηποθέατρο 350 χορευτές εκ των οποίων οι 150 ήταν φιλοξενούμενοι από τη Βραζιλία, τον Παναμά, την Παραγουάη, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία και οι υπόλοιποι χορευτές του συλλόγου ΦΙΛΠΑ, προσφέροντας όλοι μαζί ένα θέαμα υψηλής τεχνικής που κατενθουσίασε τους θεατές. 

[ads-post]

Το ζεστό κοινό που γέμισε το κηποθέατρο μιλά ακόμα με ενθουσιασμό για την παράσταση και εύχεται στο σύλλογο η εκδήλωση αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Με τον ίδιο ενθουσιασμό εκφράζονται και τα ξένα χορευτικά που στέλνουν συνεχώς μηνύματα με συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο σύλλογο μιλώντας για μοναδική εμπειρία και υποδειγματική, επαγγελματική όπως τη χαρακτηρίζουν οργάνωση. Το απόγευμα προηγήθηκε παρέλαση 200 χορευτών που πλημύρισαν τους δρόμους της πόλης μας ξεσηκώνοντας και παρασύροντας σε ποικίλους και ξέφρενους ρυθμούς τους παρευρισκόμενους. 

Η μεγάλη επιτυχία και η γενική αποδοχή της εκδήλωσης δημιουργεί την ανάγκη το φεστιβάλ αυτό με τη βοήθεια της πολιτείας αλλά και του τύπου να καταστεί θεσμός στην πόλη μας. Μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών. Μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κος Γιώργος Τσιπλακούλης.





Newsroom larisacitynews.GR









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια