ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου ΓΕΛ Λάρισας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου ΓΕΛ Λάρισας


Κ. Αγοραστός: «Δημιουργούμε σύγχρονες συνθήκες για μαθητές και καθηγητές» 


Την ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργο προϋπολογισμού 1.008.120 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Το έργο θα υλοποιηθεί από το δήμο Λαρισαίων ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για το διαγωνισμό του έργου, στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων στις πόλεις της Θεσσαλίας προκειμένου να συγχρονιστούν με την εποχή. Ειδικά στα δημόσια σχολεία, σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο, ζεστό και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν σημαντικότατα περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης – σε Νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.α.- που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας, προσελκύει βιώσιμες επενδύσεις και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων».

[ads-post]

Οι προβλεπόμενες εργασίες

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Λάρισας. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο που εντάσσεται σε Ενεργειακή Κατηγορία Η, που με τις εργασίες βελτίωσης των ενεργειακών χαρακτηριστικών του που θα γίνουν, θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Λάρισας περιλαμβάνει ειδικότερα τις εξής εργασίες:
  • Σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης σε όλες τις τοιχοποιίες των όψεων του κτιρίου.
  • Τοποθέτηση μόνωσης στις τοιχοποιίες σε επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο.
  • Τοποθέτηση μόνωσης στην οροφή του κτιρίου, πάνω από την πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος του ορόφου, καθώς και αντικατάσταση της επικάλυψης της στέγης με πάνελ πολυουρεθάνης
  • Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα, ιδίου τύπου με τα υπάρχοντα (ανοιγόμενα, συρόμενα ή σταθερά) και των ιδίων αρχιτεκτονικών μορφών, αλλά με πλαίσια αλουμινίου με θερμοδιακοπή, αεροστεγή, ενεργειακά πιστοποιημένα και με υαλοπίνακες διπλούς με επίστρωση χαμηλής εκπομπής ενός φύλλου.
  • Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με συστοιχία 3 επίτοιχων λεβήτων συμπύκνωσης, κατασκευή νέου συστήματος απαγωγής καυσαερίων και συμπυκνωμάτων, τοποθέτηση νέου κυκλοφορητή, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος αντιστάθμισης και αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με νέα που θα φέρουν θερμοστατικές βαλβίδες.
  • Αντικατάσταση υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες τύπου LED, και με λαμπτήρες γραμμικού φθορισμού Τ5 με ηλεκτρονικό ballast.

Με την εκτέλεση του έργου, προβλέπεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσής του, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου.






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια